Un kilometru de drum din Timişoara, reparat în jumătate de an cu 10 miliarde de lei vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au prezentat astăzi lucrările la trei străzi din Timişoara. „Marea”  performanţă a primăriei, realizată „în condiţii vitrege” este modernizarea a trei străzi care depăşesc cu puţin un kilometru. Lucrările au costat aproximativ un milion de lei (10 miliarde de lei vechi).

Biroul de presă al Primăriei Timişoara a anunţat în această dimineaţă că întâlnirea săptămânală dintre primar şi presă are loc pe teren, la recepţia unor lucrări la drumuri. „Asta e strada Olarilor, a costat 618.000 de lei, azi o recepţionăm. De aici o să mergem  pe strada Liege, tot o lucrare începută în mai, 216.00 de lei. Mai este şi strada Busuioc din Ronaţ, care a costat 327.000 de lei. Sunt lucrări care le-am făcut pe investiţii şi le-am finalizat. Sunt lucrări pe care le facem în condiţii vitrege de finanţare. Ne străduim să ţinem pasul cu pretenţiile cetăţenilor”, şi-a început primarul discursul.

Stradă măsurată din ochi

Un calcul simplu arată că cele trei străzi, finalizate în jumătate de an, au costat mai bine de 1.000.000 de lei. Întrebat ce lungime cumulează cele trei străzi modernizate, primarul a dat din colţ în colţ. „ Dom’ne, eu acuma nu pot să spun. Pot să spun că dacă vrei le măsurăm, ne urcăm în maşină şi le măsurăm. Fă şi dumneata apreciere dom’ne. De aici până acolo cât e? Un kilometru....”, a calculat primarul. În discuţie intervine însă un specialist care salvează situaţia: sunt şase sute şi un pic aici, 200 pe strada Liege şi încă 350 pe strada Busuioc. Calculele angajatului din Primărie arată că cele trei drumuri cumulează o lungime puţin mai mare de un kilometru, străzi realizate în şase luni cu 1.000.000 de lei (10 miliarde de lei vechi, 275.000 de euro).

Pasajul Calea Şagului, termen limită

Primarul Gheorghe Ciuhandu a mai anunţat că lucrările la pasajul din Calea Sagului au intrat pe ultima suta de metri si firma trebuie să termine lucrarea până la începutul lunii noiembrie. De asemenea, o altă lucrare importantă este Calea Torontalului. Până la sfârşitul acestei luni trebuie terminate lucrările de asfaltare până la strada Felix, urmând să se reia de anul viitor.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite