Un hoţ a pătruns într-o casă nelocuită din Timiş şi a demontat instalaţia de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii patrulează mai mult în mediul rural
Poliţiştii patrulează mai mult în mediul rural

Doi indivizi din Timiş riscă să stea ani buni după gratii pentru furt. Cei doi au devastat o casă nelocuită. După ce au luat din ea tot ce au găsit mai de valoare, unul dintre ei a demontat instalaţia de încălzire, luând toate ţevile din ea. Proprietarul casei cere acum 5.000 de lei pentru a-şi putea repara instalaţia.

Totul a ieşit la iveală la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an când poliţiştii din Bethausen au oprit în trafic un Opel Vectra. La controlul maşinii, oamenii legii a descoperit în ea un sac în care se aflau 125 de ţevi de cupru de diferite grosimi. Bărbatul aflat la volan a recunoscut că le-a sustras dintr-un imobil din Bethausen.

"În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că în data de 24 ianuarie 2011, în jurul orelor 22.00, R.R. s-a întâlnit cu învinuitul H.P. în localitatea Bethausen şi acesta i-a propus să intre în imobilul cu nr. 208 pentru a vedea ce este înăuntru, dat fiind faptul că acesta nu era locuit. Astfel, în jurul orelor 1.00, au escaladat gardul imobilului, au pătruns în curte şi apoi printr-un geam termopan, care era deschis, au intrat în casă. După ce au cotrobăit prin imobil , au sustras din interiorul acestuia mai multe bunuri, pe care le-au pus într-o geantă de voiaj şi le-au transportat la domiciliul său, unde le-au împărţit", au menţionat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făget.

Ulterior, în noaptea de 28 spre 29 ianuarie, tot în jurul orei 1.00, R.R. a revenit la imobil şi a sustras toate ţevile de cupru pe care le văzuse anterior prinse de pereţi. Le-a dus pe toate acasă şi urma să le ducă la un centru de colectare a fierului vechi pentru a le vinde, când a fost prins de poliţişti.

"Partea vătămată T.Ţ.F. a apreciat valoarea bunurilor sustrase la suma de 20.000 de lei. În cursul urmăririi penale bunurile sustrase au fost ridicate pe bază de dovadă de către organele de poliţie de la cei doi învinuiţi şi restituite părţii vătămate, astfel încât aceasta s-a constituit parte civilă numai cu suma de 5.000 lei necesară pentru repararea instalaţiei de încălzire", mai menţionează procurorii. Cei doi indivizi nu au antecedente penale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite