Un comisar de la Garda Financiară și un tânăr patron de firmă au fost reținuți de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul Gărzii Financiare, Marius Bulugean a fost reținut aseară de procurorii DNA într-un  dosar în care a fost reținut și Dorin Șonei, patronul unei firme care se ocupă de tranzacții cu fier beton. Comisarul este acuzat că a primit 200 de euro pentru a-i asigura protecție patronului. 

Ieri a fost o zi foarte agitată la DNA Timișoara. Nouă persoane, printre care trei comisari de la Garda Financiară și doi inspectori de la Finanțe, au fost duse la audieri. După audieri maraton procurorii au emis ordonanțe de reținere pentru două persoane: comisarul Gărzii Financiare, Marius Bulugean (stânga) și patronul firmei Real Metromat Estate, Dorin Șonei (dreapta). Cei doi vor fi prezentați cel mai probabil astăzi instanței cu propunerea de arestare preventivă. 

image
image

Potrivit datelor din dosar, comisarul Bulugean a fost filmat cum a primit 200 de euro pentru a-și folosi influența în favoarea firmei lui Șonei, care este supusă unui control, atât din partea Finanțelor Publice, cât și a Gărzii Financiare. „Se afirmă că s-ar fi dat de către clientul meu o sumă de 200 de euro pentru cumpărarea de influență”, a spus avocatul lui Dorin Șonei, Adrian Fanu-Moca. În dosar mai sunt audiați ca martori comisarul Gărzii Financiare, Alin Dănciulescu, încă un coleg al său și doi inspectori de la Finanțe. 

Prejudiciu de 12 milioane de euro

Surse bine informate au declarat că Real Metromat Estate este verificată în această perioadă, descoperindu-se că patronul firmei ar fi înființat alte societăți fantomă, dintre care una în Bulgaria, prin care se făceau tranzacții fără a se plăti TVA-ul către stat. Prin aceste manevre, prejudiciul adus bugetului de stat s-ar ridica la aproximativ 12 milioane de euro, motiv pentru care este posibil să fie reținute și infracțiuni de evaziune fiscală, delapidare sau constituirea unui grup infracțional organizat. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite