Un chirurg timişorean a operat în faţa a 3.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Bucuraş a participat la Congresul European de Urologie de la Barcelona, unde a realizat şi o interveţie chirurgicală inedită. Oamenii au urmărit intervenţia pe un ecran gigant.

Viorel Bucuraş, şeful secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Timiş este singurul român care a realizat o operaţie în faţa a 3.000 de oameni. Evenimentul a avut loc la Barcelona, la cea de a 25-a ediţie a Congresului de Urologie. „A fost o rejecţie de adenoma de prostată. Este o tehnică recunoscută, dar acum s-a dezvoltat tehnologia. În prima zi s-a făcut o operaţie laparoscopică şi robotică”, a povestit Viorel Bucuraş.

Intervenţie ca un film


Operaţia a fost transmisă pe un ecran mare, care se afla la cinci kilometri distanţă de locul unde s-a efectuat intervenţia. Bucuraş a explicat că asemenea operaţii vizionate de la distanţă sunt frecvente în lume, iar armata americană încearcă să facă intervenţii chirurgicale de la distanţă. Viorel Bucuraş participă la extrem de multe întâlniri peste hotare pentru a fi pus la punct cu noutăţile din sistem.



Nu poţi să dai gol dacă nu eşti pe teren. Dacă nu te uiţi la alţii, nu vorbeşti cu ei, nu înveţi, rămâi cu cât ştii şi nu va auzi nimeni de tine”, a explicat medicul. La sfârşitul lunii, Viorel Bucuraş va pleca la San Francisco, pentru un congres mondial de urologie.

Sănătatea în pioneze

image

Problemele legate de sunt alarmante în România. Prostata, pietrele la rinichi şi problemele de oncologie urinară. "Cancerul de prostată este pe locul doi la mortalitatea după cancerul la plămâni. Din păcate medicina din România nu e sănătoasă. E o problemă mare cu sănătatea <sănătăţii>", a mai declarat Viorel Bucuraş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite