Un bărbat a refuzat să facă analize pentru că „ameţeşte când i se recoltează sânge”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că „ameţeşte când i se recoltează sânge", un bărbat prins băut la volan nu a vrut sub nicio formă să i se facă analizele pentru stabilirea alcoolemiei, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal.

După ce l-au cercetat în libertate pe individ, procurorii i-au finalizat rechizitoriul şi l-au trimis în judecată pentru infracţiunea de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale rezultă că, în data de 9 ianuarie 2010, în jurul orei 03.55, inculpatul a condus un autoturism marca Seat Ibiza pe strada 20 Decembrie din Timişoara, ocazie cu care a fost oprit pentru un control de către un echipaj de poliţie rutieră.

Întrucât inculpatul emana miros de alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

„Din buletinul de examinare clinică a rezultat că inculpatul a refuzat efectuarea probelor neurologice, cât şi recoltarea de probe de sânge motivat de faptul că ,,ameţeşte când i se recoltează sânge''", a declarat Ion Braşoveanu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite