Un afacerist arestat pentru o ţeapă de un milion de euro a dat ţeapă unui fost senator din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul este acuzat că a înşelat două firme din Ungaria, care s-au ales cu un prejudiciu de peste 800.000 de euro şi 16 firme din România, printre care şi firma fostului senator Viorel Matei.

Bărbatul arestat miercuri seara de magistraţii Curţii de Apel Timişoara a dat o ţeapă de peste 76.000 de lei firmei Exploataţia Agricolă Matei, deţinute de fostul senator. Individul acuzat de înşelăciune a cumpărat peste 150 de tone de cereale de la firma lui Matei, însă a plătit cu un cec fără acoperire. Firma de construcţii Moticica din Timişoara a luat şi ea o ţeapă de peste 20.000 de lei de la individul anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Timp de patru ani, Cristinel Uscat, de 46 de ani, este acuzat că a înşelat 16 firme din vestul ţării, cu peste 300.000 de euro. Reţeta era extrem de simplă. El dădea firmelor cecuri care aveau acoperire în bancă, apoi retrăgea banii din cont. Astfel firmele cu care el făcea afaceri îi livrau marfa, însă nu vedeau banii niciodată. Uscat este suspectat că a înşelat firme cu profil agricol din tot Banatul, cumpărând cereale pe care ulterior le revindea.

Bărbatul este acuzat că a dat cele mai mari ţepe peste graniţe, în Ungaria. Potrivit procurorilor, bărbatul a înşelat două firme din Ungaria, cu peste 870.000 de euro. Firmele au depus plângere la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, care a coordonat ancheta în acest caz.

"Este o anchetă complexă. Faptele au fost comise începând cu anul 2004, iar bărbatul este acuzat de înşelăciune cu consecinţe extrem de grave comisă în formă continuată", a declarat Camelia Miculescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite