Un actor timişorean a făcut senzaţie la supermaratonul de ciclism Bekescsaba-Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laszlo Pecka Peter, actor al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, a terminat în primii 15 la Supermaratonul de ciclism Bekescsaba-Arad-Bekescsaba.

Laszlo Pecka Peter este cunoscut în rândul actorilor timişoreni ca un mare împătimit de ciclism. Artistul de la Teatrul Maghiar „Csiky Gergely”, a participat în week-end la cea de a 13-a ediţia a Supermaratonului Internaţional Bekescsaba-Arad-Bekescsaba. Peter s-a înscris la categoria Individual, pentru proba de 200 de kilometri şi s-a clasat în primii 15, din peste 300 de concurenţi din România, Ungaria, Ucraina şi Serbia.

Rezultatul e chiar fantastic, mai ales că eu pedalez de plăcere, nu ca un profesionist. Eu circul cu bicicleta, însă numai când am timp, şi atunci mă plimb cu ea în pădure, în jurul oraşului şi pe stradă”, a spus Laszlo Pecka Peter. Acesta a scăpat ca prin urechile acului de la o căzătură într-un moment în care mai mulţi ciclişti au fost nevoiţi să abandoneze. “S-a pedalat pe ploaie. La un moment dat, chiar în faţa mea a fost un accident, unde au căzut 13 biciclişti. Mulţi au abandonat din cauza rănilor. Eu am ieşit pe iarbă şi am putut continua”, a mai spus actorul. Prezenta lui la concurs a fost facilitata de teatrul maghiar şi siteurile Bikefun şi Velospeed.



A fost la mondialele actorilor


Laszlo Pecka Peter este obişnuit cu concursurile cicliste. Cel mai lung traseu într-o zi a fost de 160 de km, însă cel mai lung traseu în timp a fost format drumul dus-întors, România - Polonia, în decurs de o lună de zile. „Pentru mine, simpla participare la un concurs în care nu ies ultimul e un premiu. Am avut ocazia să mă înscriu, în 2001, într-o etapă a campionatului naţional de Mountain Bike. Nu m-am situat pe ultimul loc, ceea ce e bine. La Campionatul Mondial de Sport al Actorilor, de la Budapesta am avut o prestaţie destul de bună. Am luat locul I la 1.500 de metri şi locul III la 5.000 de metri”, a mai afirmat actorul.

Cu bicicleta în “Romeo şi Julieta”

Peter şi-a adus bicicleta chiar şi într-un spectacol. “Eram în anul trei la facultate şi am lucrat cu un regizor scenete din „Romeo şi Julieta”. Eu am primit rolul părintelui Lorenzo, dar nu reuşeam să mă apropii nicicum de acest personaj. Regizorul şi-a dat seama că dacă mă lasă să intru în scenă cu bicicleta, de care eram legat afectiv, o să fiu mult mai deschis. Şi aşa a fost”, a declarat actorul.

image
image



Prima bicicletă i-a fost furată

Prima bicicletă, marca Carpaţi, a fost cumpărată la piaţa de vechituri din Târgu Mureş. “Am avut vreo trei-patru ani, că după aceea mi s-a furat. Era o zi de Paşte. M-am dus la stropit şi am lăsat-o într-un bloc la etajul unul. Am legat-o, dar când m-am întors nu mai era. Atunci a trebuit să-mi iau alta şi am cumpărat o semicursieră rusească, bicicletă careera deja supertare”, a mai spus Laszlo Pecka Peter.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite