Un actor din Timişoara se luptă pentru viaţă după ce a paralizat FOTO GALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 29 de ani, Ioan Strugari se zbate între viaţă şi moarte după ce a ajuns la spital paralizat, el fiind bolnav de o formă severă de mielită Medicii nu au reuşit să afle ce l-a adus pe timişorean în starea acesta, dar bănuiesc că e vorba de o banală răceală. Tânărul era actor la Teatrul Naţional din Timişoara.

Fiecare zi pe care o trăieşte în patul de spital, paralizat şi fără posibilitatea să respire de unul singur, e un chin pentru Ioan Strugari, actor al Teatrului Naţional din Timişoara. Tânărul a ajuns la spital sâmbătă seara, după ce a leşinat în timp ce se afla împreună cu prietenii săi. Părea perfect sănătos, însă după o serie de investigaţii medicale, doctorii de la Spitalul Municipal din Timişoara le-au transmis prietenilor tânărului că pacientul poate muri în orice clipă. Ioan Strugari a fost diagnosticat cu o formă severă de mielită, care a dus la paralizarea lui, astfel că în acest moment, actorul poate respira doar cu ajutorul aparatelor.

image

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU ACTORUL

Ioan Strugari îşi petrecea vacanţele de vară la Bistriţa

Duminică, pacientul a fost transferat la Spitalul Judeţean din Timişoara, iar medicii au început o luptă contracronometru ca să facă rost de medicamente pentru afecţiunea lui Ioan. Boala de care suferă tânărul nu este una banală, dar severitatea afecţiunii este greu de învins. „Pacientul are o formă de mielită acută care intersectează măduva cervicală, ceea ce a impus tratarea în Terapie Intensivă şi respiraţie asistată mecanic. Pacientul este conştient, dar datorită localizarii leziunii, are tetraplegie. Deşi afecţiunea este severă, în acest moment starea lui este stabilă", a spus doctorul Petrică Maxim, specialistul care se ocupă de boala tânărului actor.



De când Ioan a fost internat, colegii săi de la Teatrul Naţional din Timişoara au fost nelipsiţi de la spital, unde au încercat să aline suferinţa familiei Strugari. Chiar Ioan Rizea, directorul adjunct al instituţiei, a venit la spital pentru a discuta personal cu doctorii. „Ioan era unul dintre tinerii talentaţi care avea șanse să fie cunoscut de o țară întreagă. Era perfect sănătos. Ne rugăm pentru viața lui. E şocant să vezi cum un tânăr sănătos tun ajunge răpus pe patul de spital. El era de cinci ani unul dintre angajaţii importanţi. Punea suflet în munca lui şi asta îl făcea special", a spus Ioan Rizea.

Medicii au decis să îl opereze pe tânăr în speranţa că vor putea să îl facă să respire de unul singur, însă perioada de spitalizare va fi una foarte lungă. „Ioan a visat de mic să facă teatru. Noi am încercat să îl facem contabil, dar el a visat toată copilăria la scenă şi la lumina reflectoarelor. Sper să ne poată vorbi cât mai curând", a spus Ioan Strugari, tatăl actorului.

image

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite