Un acoperiş de bloc a fost luat fără acordul proprietarilor. Primăria a autorizat construcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Isbiceanu Voicu luptă să recupereze terasa blocului, despre care spune că a fost luată ilegal
Isbiceanu Voicu luptă să recupereze terasa blocului, despre care spune că a fost luată ilegal

Preşedintele unei asociaţii de locatari din Timişoara acuză falsuri grosolane în construirea unei mansarde. Oamenii dintr-un bloc de pe strada Ana Ipătescu spun că au semnat că acceptă investiţia, iar tabelul cu semnături a fost folosit ca şi acord pentru vânzarea noilor apartamente. Chiar dacă ar fi trebuit ca primăria să ceară acordul individual al fiecărui proprietar, funcţionarii au autorizat construcţia pe terasa luată c

După începerea urmării penale împotriva secretarului Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, dispusă în urma plângerilor făcute de Teofil Drugărin, un constructor de mansarde din oraş, preşedintele unei asociaţii de proprietari a reacţionat şi îl acuză la rândul său pe Drugărin şi fosta conducere a asociaţiei de cumpărarea terasei blocului cu acte false. Totul a început în 2007, când locatarii dintr-un bloc de pe strada Ana Ipătescu numărul 15 s-au înţeles cu Teofil Drugărin să-i cedeze terasa blocului în schimbul izolării termice, a renovării casei scării şi a altor lucrări de la bloc.

Semnăturile pentru lucrări, folosite la vânzare

Oamenii au făcut un tabel cu semnături prin care şi-au dat acordul ca lucrările să înceapă, urmând ca la recepţia lucrărilor terasa să-i fie acordată lui Drugărin de către proprietari. Între timp, conducerea asociaţiei s-a schimbat, iar actualul preşedinte Isbiceanu Voicu îl acuză pe Drugărin şi pe fostul preşedinte de asociaţie că au folosit tabelul cu semnături pentru acordul de lucrări, la cumpărarea terasei. „Am făcut un tabel cu semnături pentru începerea lucrărilor. Pe baza acelor semnături, fostul preşedinte s-a împuternicit şi a vândut terasa. Trebuia să se vândă cu acordul fiecărui proprietar”, a spus actualul preşedinte al aociaţiei, Isbiceanu Voicu.



Varianta lui Isbiceanu este susţinută şi de alţi locatari din bloc. „Eu am semnat pentru începerea lucrărilor, nu pentru a vinde”, a spus Carmen Petrescu, locatar din bloc. Un alt vecin, Făniţă Petre (foto sus) confirmă că nu a semnat pentru vinderea bucăţii sale de proprietate.

image

Cumpărătorul „se spală” pe mâini cu fostul preşedinte de asociaţie

Teofil Drugărin (foto jos), cel care a devenit proprietarul terasei pe care a construit mansarde, se apără spunând că el nu are nicio vină atâta timp cât o persoană şi-a asumat rolul de împuternicit în faţa notarului. „Când am cumpărat, cineva a declarat pe propria răspundere în faţa notarului că este împuternicit de asociaţie. Eu sunt cumpărător de bună-credinţă”, a spus Drugărin.

Teofil Drugărin vrea să-şi recupereze daunele de la Cojocari

Şi Oamenii care au cumpărat apartamente la mansardă sunt nemulţumiţi

Potrivit hotărârii de Consiliu Local care permite construirea mansardelor pe blocuri, numărul apartamentelor rezultate nu poate să fie mai mare decât numărul apartamentelor de la ultimul etaj. Pe Ana Ipătescu, la ultimul etaj sunt două apartamente. Fostul avocat a construit întradevăr două apartamente, dar apoi le-a subapartamentat şi au ieşit cinci.



Luci Buda (foto sus) şi-a vândut casa din Dudeştii Noi şi şi-a cumpărat cu 26.000 de euro o cameră la mansarda construită de Drugărin. Din cauza neînţelegerilor dintre asociaţia de proprietari şi constructor, şi noi proprietari care au cumpărat apartamentele au probleme, nu se pot racorda la gaz şi abia s-au legat la curent. „O să îl dau în judecată să îmi dea banii înapoi”, a spus femeia, revoltată pe cel care i-a vândut camera mică şi înghesuită.

image

 

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite