Timişoara: Umbrelele de trei lei l-au învins pe „doctorul apărătoarelor de ploaie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Umbrelele de trei lei l-au învins pe „doctorul apărătoarelor de ploaie”
Timişoara: Umbrelele de trei lei l-au învins pe „doctorul apărătoarelor de ploaie”

Gunoaiele din oraş au fost umplute de umbrele care nu au făcut faţă primei vijelii dinaintea iernii, dovedind preferinţa timişorenilor pentru umbrele ieftine, dar proaste.

Opţiunea timişorenilor de a cumpăra unbrele ieftine şi proaste a umplut oraşul de spiţe şi tije de metal şi l-au lăsat pe doctorul de umbrele fără lucru. „Nu înţeleg de ce aleg oamenii să cumpere umbrele cu trei lei, doar ştiu că nu rezistă unui vânt mai puternic. Aşa, preferă să le arunce imediat ce se rup, să cumpere altele foarte ieftine şi nici nu le mai trece prin cap să le repare”, a declarat Nelu Benescu, ultimul reparator de umbrele din Timişoara, dosit în atelierul său de pe Take Ionescu.


Astfel chiar şi a doua zi după vijelie, în oraş încă se mai găsesc umbrele dosite în gunoi sau tije fără material aruncate pe spaţiu verde. „Nu am avut decât câţiva clienţi, nu prea vin să-şi mai repare. Mă aştept însă ca acum să şi apară oameni care au cules vreo trei umbrele aruncate, care să mă roage să fac din ele una bună”, a mai spus Nelu Benescu.

image
image
image

Astfel, numărul umbrelelor aruncate îl depăşeşte pe cel al clienţilor care au trecut pragul atelierului lui Nelu, iar reparatorul se declară învins de produsele cumpărate foarte ieftin. Singurul lucru care îi rămâne să facă este să ofere ponturi timişorenilor care doresc să cumpere o umbrelă bună. „O umbrelă bună trebuie să aibă 16 spiţe, adică dublu faţă de cele normale. De asemenea, ele trebuie să fie groase. Recomand doar umbrele care nu se pliază, cu tijă de lemn, acestea opun o mai mare rezistenţă la vânt”, a adăugat reparatorul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite