Ultimele pregătiri la Szeged pentru deschiderea celui mai mare SPA din Europa de Sud-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazinele Aquapolisului de la Szeged au fost umplute cu apă
Bazinele Aquapolisului de la Szeged au fost umplute cu apă

Centrul Aquapolis de la Szeged a fost deshis deja pentru probe. Bazinele au fost umplute cu apă, iar echipamentele funcţionează la capacitate normală.

Cel mai mare SPA din Europa de Sud-Est se deschide lângă graniţa României cu Ungaria

GALERIE 3D Cum au construit ungurii cel mai mare SPA din SE Europei la graniţa României

Totul este pregătit pentru inagurarea celui mai mare aquaparc din Sud-Estul Europei. De câteva zile, ungurii au umplut bazinele cu apă şi au făcut ultimele reglaje la aparatura de ultimă generaţie cu care este dotat Aquapolisul.
Specialiştii urmăresc cu atenţie fiecare angrenaj, de la aparatele de recirculare ale apei, până la istalaţiile de făcut valuri. Sunt făcute ultimele reglaje ale temperaturii şi compoziţiei apei. Uriaşul jacuzzi a început să funcţioneze cu apa caldă de 22 de grade.


 
Localnicii nu mai au răbdare şi imortalizează imagini cu lucrările din apropierea Aquapolisului.  Aquapolisul a fost deschis deja pentru un public restrâns, format din elevi şi studenţi, pentru a vedea cum funcţionează la capacitate mare. Deschiderea oficială este programată la mijlocul lunii martie.

VEZI GALERIE FOTO CU ULTIMELE PREGĂTIRI DE LA AQUAPOLIS

Cel mai mare tobogan din Europa




În centrul acvatic de la Szeged se află cel mai mare tobogan din Europa care funcţionează pe tot parcursul anului. Un lift îi va urca pe turişti la o înălţime de 31 metri. Toboganul din oraşul austriac Lutzmannsburg are 23 de metri, iar Aquaworld-ul de la Budapesta "doar" 17 metri. Din galerie vor porni încă şapte tobogane.

Pereţii de sticlă cu panorama oraşului



Inedită este şi panorama de care va avea parte publicul. Oamenii vor putea vedea prin pereţii de sticlă domul catolic de la Szeged şi râul Tisa.
Aquapolis a fost construit pe o suprafaţă de 34.000 de metri pătraţi, din care 27.000 suprafaţă acoperită. Capacitatea băii este de proximativ 3.000 de persoane, care au la dispoziţie bazine de 4.400 de metri pătraţi.

Promovare 3D pe Internet

Aquapolis Szeged
Aquapolis Szeged
Panorama Szeged

Tot ceea ce au făcut ungurii pentru acest proiect arată cât de serios au luat investitorii ideea promovării proiectului încă dinainte ca acesta să fie finalizat. Pe parcursul construcţiei au fost realizate fotografii şi filmări în format digital pe şantier. Toate etapele construcţiei au fost înregistrate atent şi apoi arhivate. Ulterior s-au realizat chiar şi prezentări panoramice care sunt prezentate pe Internet. Cei interesaţi pot să „păşească" prin clădirile în construcţie, ca într-un film 3D. Astfel curioşii pot să vadă fiecare detaliu al clădirilor şi amenajărilor din orice colţ al lumii. Imaginile folosite pentru prezentările panoramice au fost realizate de Tibor Illes din Szeged. Ele sunt prezentate pe site-ul 360cities.net.

Sunshine Aquapolis Szeged - 02 in Szeged

Foto: Tibor Illes, Hungary, Szeged, www.panorama-foto.hu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite