Timişoara: Ultimele noutăţi pentru admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii care au terminat facultatea au la dispoziţie un nou masterat european.

Peste o lună, elevii timişoreni care se pregătesc acum de Bacalaureat vor sta la coadă pe holurile Universităţii de Vest (UVT), pentru a se înscrie la facultate. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior propun trei specializări noi pentru viitorul an universitar. Prima dintre ele este cea de Fizică Medicală, iar cea de-a doua – Studii Culturale. A treia noutate se adresează studenţilor care au încheiat deja ciclul de licenţă. Este vorba despre un program nou de masterat în domeniul protecţiei consumatorilor, realizat în parteneriat cu mai multe universităţi din alte state.

Calendarul înscrierilor


Şase secţii autorizate provizoriu din cadrul UVT vor fi acreditate din toamnă, iar o serie de programe noi, în limbi străine, vor fi autorizate pentru studenţii străini. În categoria programelor de masterat va fi inclus un program pentru managementul întreprinderilor. Înscrierile la facultăţile din cadrul UVT au loc în perioada 20-26 iulie, în funcţie de secţia aleasă. Rezultatele provizorii se vor afişa între 24 şi 27 iulie, iar confirmărilor vor avea loc în perioada 28-29 iulie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 30 şi 31 iulie.  Printre cele mai căutate domenii ale Universităţii de Vest din anii trecuţi se numără cele economice, ştiinţele politice, psihologia, dreptul şi limbile străine.

„Cel mai puţin căutată anul trecut a fost chimia şi am vrea să schimbăm situaţia. Colectivul didactic este foarte bun şi trebuie să face ceva ca să atragem studenţii”, a explicat Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite