Dispare mărţişorul tradiţional de 1 Martie! Îi iau loc broşele, pandantivele, cerceii şi brăţările legate cu şnur VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Timişoarei a fost invadat de comercianţii de mărţişoare. Oferta este de la an la an mai variată. Vânzătorii se plâng însă că sunt din ce în ce mai puţini cumpărători. Una din vedetele târgului este mărţişorul suflat în aur.

Mărţişoarele tradiţionale  în formă de trifoi, potcoavă sau ghiocel sunt pe cale de dispariţie. La modă sunt acum mărţişoarele care pot fi folosite ca broşe, cercei sau alte accesorii, prelucrate obligatoriu manual. Unii comercianţi se plâng însă că indiferent de preţ, oamenii trec în viteză pe lângă standuri, eventual se interesează, dar prea puţini cumpără. „Am mărţişoare din piatră de murano care pot fi folosite ca medalion sau cercei, vara. Nimic nu se mai caută că nu are lumea bani”, a spus Ioana Ionescu, una dintre comerciante.

Mărţişoare suflate în aur

Printre cele mai scumpe mărţişoare de la târgul din centru sunt cele suflate în aur. „Sunt tip broşă care pot fi prinse uşor în reverul cămăşii la sacou. Sunt suflate în aur de 24 de karate, foarte elegante, au pietre semipreţioase sunt prelucrate manual”, a spus una din vânzătoare. În ciuda preţurilor piperate, tânăra spune că mărţişoarele se vând foarte bine.



Un stand interesant are şi un grup de studenţi care strânge fonduri pentru copiii din Africa. Tinerii au prelucrat manual felicitări şi mărţişoare pe care le vând pentru a aduna bani pentru copiii din Africa. Studenţii nu sunt la prima acţiune de acest gen. Ei au mai organizat şi expoziţii de pictură şi alte obiecte lucrate manual. Preţurile produselor sunt cuprinse între 1 şi 5 lei.



Analizaţi ofertele

Vizitatorii de la târgul din centru nu sunt foarte hotărâţi în privinţa mărţişoarelor pe care vor să le cumpere. Un tânăr a atras însă atenţia că trebuie analizate mai întâi ofertele şi abia apoi luată o decizie. „Caut ceva ieftin şi frumos. Din păcate diferă preţurile la acelaşi produs”, a spus unul dintre tineri. „Ia uite aicea mâncaţi-aş. Ce vrei mai mult de un leu”, a încercat un comerciant să îl convingă pe tânăr.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite