Timişoara: Ultima şansă pentru admiterea la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Ultima şansă pentru admiterea la facultate
Timişoara: Ultima şansă pentru admiterea la facultate

Universităţile mai au locuri neocupate, pe care le redistribuie şi le scot la bătaie în a doua rundă de admitere la facultate.

Absolvenţii de liceu care visează la o viaţă de student în Timişoara şi nu au prins încă un loc la facultate se pot înscrie pe locurile rămase libere în cadrul celor mai mari universităţi din Banat.

Cei mai norocoşi dintre candidaţii la studenţie pot prinde chiar un loc fără taxă, întrucât Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) scoate la concurs peste trei sute de locuri bugetate, iar Universitatea de Vest, peste 50. Alte câteva sute de locuri sunt scoase la concurs în sesiunea de toamnă, dar toate sunt în regim cu taxă.

Astfel, tinerii care doresc o diplomă de inginer se pot înscrie la una dintre specializările oferite de UPT şi pot alege între 630 de locuri cu taxă.

Concurenţă mică la mecanică

Cele mai multe locuri care îşi aşteaptă încă studenţii, atât în regim cu taxă, cât şi fără taxă, fac parte din Facultatea de Mecanică. Absolvenţii de liceu care îşi caută o facultate se mai pot înscrie la Hidrotehnică sau la Electronică şi Telecomunicaţii.  La Universitatea de Vest, în septembrie se scot la concurs locuri bugetate la doar patru specializări, în timp ce locurile în regim cu taxă sunt suficiente pentru toţi absolvenţii de liceu din Banat.

„Noutatea din acest an o reprezintă specializarea de Teatru în Limba Germană, unde mai sunt libere trei locuri fără taxă”, a declarat Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest.

Arhitectura şi teologia au fost deja ocupate

Tinerii care nu au fost admişi la Construcţii, Arhitectură, Litere, Istorie şi Teologie trebuie să aştepte până în 2010 pentru că toate locurile la aceste facultăţi au fost ocupate.

Locuri libere la trei specializări

„Locurile au fost redistribuite în funţie de concurenţa din sesiunea de vară”, a declarat Nicolae Robu, rectorul UPT. La cele mai mari universităţi din Banat, tinerii îşi pot depune dosarele de înscriere până la mijlocul lui septembrie, iar emoţiile candidaţilor vor lua sfârţit până la finalul lunii.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite