Timişoara: Fani Poli încătuşaţi la cerere în Ucraina (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Fani Poli încătuşaţi la cerere în Ucraina (GALERIE FOTO)
Timişoara: Fani Poli încătuşaţi la cerere în Ucraina (GALERIE FOTO)

Fanii timişoreni care au călătorit până la Doneţk au bifat una dintre cele mai lungi deplasări din istoria lui „Poli”. Suporterii alb-violeţi s-au simţit foarte bine în Ucraina, înţelegându-se de minune chiar şi cu forţele de ordine.

Citeşte şi:

Pantilimon l-a bruscat pe Bonfim în meciul cu Şahtior

Prime de vis pentru jucătorii de la "Poli"

"Gattuso din Banat" a fost spaima ucrainienilor

În anii ’80 „Poli” a jucat la Glasgow, iar în anii ’90 la Lisabona, însă niciuna dintre aceste deplasări nu pare atât de dificilă ca şi una la Doneţk, chiar dacă distanţa, 2.500 de kilometri dus-întors este mai mică. Bănăţenii şi-au făcut primii prieteni chiar pe avion. Căpitanul aeronavei Saab 2000 al companiei Carpatair cu care au călătorit cei 43 de fani s-a pozat cu o eşarfă alb-violetă la gât, în timp ce însoţitoarele de zbor au fost invitate pasageri la meci şi chiar au stat alături de suporterii timişoreni în peluza stadionului „Olimpic” din Doneţk.

Aeroportul din oraşul minier aducea mai degrabă a gară şi era surprinzător de pustiu pentru un oraş cu o zonă metropolitană care trece bine de 1,5 milioane de locuitori. Bănăţenii au fost aşteptaţi de reprezentanţi ai celor două cluburi şi de forţe de ordine, care le-au explicat programul zilei. Au fost îmbarcaţi într-un autobuz care i-a dus într-un parc, iar acelaşi autocar i-a dus l-a stadion înainte de meci.

La bere cu ucrainenii

Găsirea unui vorbitor de limbă engleză în Doneţk poate fi chiar o provocare, însă fanii timişoreni nu au avut probleme în acest sens. Împrăştiaţi prin imensul parc unde au fost „cazaţi” de forţele de ordine, bănăţenii au fos surprinşi de preţurile mici faţă de România. O parte dintre ei aveau deja stabilită o întâlnire cu Iuri, un suporter rus stabilit în Ucraina, la Dnepr. Acesta lucrează pentru o revistă a suporterilor, „Ultras Life Magazine”, unde în cel mai recent număr a apărut şi o poză cu coregrafia fanilor timişoreni la finala Cupei de la Tg. Jiu.

Suporterul rus a intermediat şi întâlnirea cu o parte dintre liderii suporterilor lui Şahtior. Deşi „băutura naţională” în Ucraina este vodca, aceştia au acceptat cu plăcere să stea de vorbă, la o bere, cu suporterii lui „Poli”. Fanii lui Şahtior nu s-au supărat când li s-a explicat de ce timişorenii nu-l suferă pe Mircea Lucescu, au făcut schimb de fulare şi poze cu românii înainte de a pleca spre stadion.

Obosiţi, dar fericiţi

După 12 ore de la plecarea din Timişoara, cei 43 de fani ai lui „Poli”, plus Vio şi Mihaela, însoţitoarele de zbor, cântau în tribuna stadionului din Doneţk pentru echipa timişoreană. Chiar dacă erau puţini, bănăţenii s-au făcut auziţi în multe momente ale jocului, în special după golurile reuşite de Gigel Bucur. În repriza a doua, deja obosiţi, majoritatea dintre ei au preferat să urmărească partida.

Suporterii lui „Poli” au părăsit Doneţk-ul la mai mult de trei ore după finalul partidei, obosiţi, însă fericiţi, iar avionul a aterizat la Timişoara la ora 4 joi. Puţin timp de odihnă pentru o parte dintre fani, care ar fi vrut să facă şi deplasarea de astăzi, la Bucureşti, pentru meciul cu Bistriţa.

Îndrăgostiţi de jandarmeriţe

Două dintre reprezentantele forţelor de ordine care i-au avut în grijă pe timişoreni la Doneţk i-au impresionat pe timişoreni prin frumuseţea lor. Aceştia le-au cerut adrese de e-mail, au făcut poze cu el. Doi dintre ei cerut să li se pună şi cătuşele, moment după care jandarmeriţele au constatat că nu au cheie pentru acestea, fiind nevoie de un drum până la secţie!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite