EDIŢIA DE VEST Ucigaşi la 20 de ani: destine ruinate din cauza banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii măcelari de la Medicină, Carmen Bejan şi Sergiu Florea, liceanul de bani gata care a ucis şase oameni, Claudiu Hauptmann, şi Gheorghe Breazu, ucigaşul care a omorât un poliţist în Timiş, au toţi 20 de ani şi fac parte din generaţia născută după Revoluţie.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi crede că foamea de bani îi face pe tineri să devină inconştienţi. Cazul Hauptmann, care a primit o maşină de la părinţi şi a ucis şase oameni, este emblematic. „Hauptmann este un caz clasic de tânăr care crede că banii rezolvă tot, că mama şi tata te scot din necaz. La noi scapi de amenzi, de dosare penale, scapi de procese dacă ai bani, eşti invincibil. Asta e lecţia pe care tinerii o văd la televizor”, a spus Butoi.



Directorul liceului unde a învăţat Hauptmann este şi el şocat de accident. „Eu de multe ori trec prin acel loc în care s-a produs accidentul. Este o curbă înşelătoare, iar lipsa de experienţă şi viteza excesivă pot duce la tragedii“, a spus Boris Vatzulik, directorul adjunct al Liceului „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa. Tot pentru bani au ajuns să ucidă Carmen Bejan şi Sergiu Florea, care în august 2009 au tranşat un bărbat în căminul Universităţii de Medicină Timişoara. „Deşi sunt tineri, au încercat imediat după crimă să scape de cadavru, l-au tranşat şi aveau un plan bine conceput să distrugă orice urmă”, a spus Ion Braşoveanu, procurorul care a coordonat ancheta şi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.


image
De pe băncile Seminarului Teologic din Arad a ieşit Sergiu Florea, acuzat de cea mai oribilă crimă a ultimilor ani, din Vestul ţării


Foamea de bani a stat şi la uciderea poliţistului de frontieră Tiberiu Sîrbu, împuşcat de Gheorghe Breazu. „Era un tânăr dintr-o familie dezorganizată. Sunt mulţi tineri care îşi revin după ce părăsesc centrul, au o slujbă, îşi fac o familie, tocmai din dorinţa de a le oferi copiilor ceea ce nu au avut ei. Alţii aleg să facă bani uşor, să fure”, a spus psihologul Florin Şerpe, comandantul Penitenciarului Timişoara.

image

Cruzimea şi sângele rece de care au dat dovadă cei doi tineri de la Medicină au şocat pe toată lumea
Ion Braşoveanu, prim-procuror

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite