Timişoara: Ucigaş în serie închis pe viaţă pentru o crimă dublă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asasinul nu poate explica aceste crime şi a încercat să se ascundă de anchetatori într-un spital de psihiatrie italian.

Silviu Cosmin Negru a comis cea mai oribilă crimă a anului 2008. El a ucis doi bătrâni şi a fost condamnat la detenţie pe viaţă pentru omor deosebit de grav, zilele trecute, de către magistraţii Tribunalului Timiş. Judecătorii l-au găsit vinovat de măcelul petrecut în seara zilei de 27 ianuarie, când tânărul şi-a ucis cu sânge rece doi vecini pensionari – Vasile Mihailovici, de 76 de ani, şi soţia sa, Elvira, de 74 de ani, ambii din Beregsău Mare. Negru a fost invitat în casă de bătrâni, care îl cunoşteau pentru că le-a săpat în grădină. Victimele l-au servit cu suc, înainte ca tânărul să le taie gâtul cu un cuţit de bucătărie. Apoi a fugit în Italia.

Ascuns într-un spital din Italia

Negru a lăsat în urma sa amprente, însă nu a furat nimic din casă. A fost dat pe mâna poliţiştilor chiar de sora sa, care a aflat că tânărul se internase într-o clinică de psihiatrie din Italia, în speranţa că o să fie declarat nebun şi o să scape astfel de acuzaţii. După o lună a fost extrădat şi judecat. Nici astăzi nu este în stare să-şi explice gestul. Criminalul a mai stat opt ani după gratii, pentru un omor comis în 1996. El a fost eliberat în 2005, înainte de termen, pentru bună purtare.

A ascuns cadavrul în şifonier

Negru a fost închis pentru că l-a măcelărit cu o toporişcă pe Dinu Florea, un timişorean în vârstă de 71 de ani, care locuia singur într-o garsonieră din Timişoara.

Atunci ucigaşul a ascuns cadavrul în şifonier, dupa ce îl învelise într-un covor. A fost prins la câteva zile, fiind condamnat la 12 ani de închisoare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite