Timişoara: UPC a lăsat 5.000 de italieni fără programul Rai Uno

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de cablu UPC nu are niciun post TV din Italia în grilă, în timp ce RDS-RCS oferă doar Rai Uno.

Reprezentanţii UPC susţin că nu pot intruduce posturile de televiziune din Italia din cauza unor probleme contractuale. Comunitatea italienilor din Timişoara, care ajunge la aproximativ 5.000 de persoane, se consideră nedreptăţită de companiile de cablu TV care au scos din grilele lor posturile italiene.

Oamenii de afaceri suferă după emisiunile TV de acasă

Consulatul Italian din Timişoara, Centrul Cultural Italian, oamenii de afaceri din peninsulă, cu toţii suferă din cauză că nu văd programe TV din ţara lor. Dacă reţeaua RDS-RCS mai are Rai Uno în grilă, UPC nu mai are niciun post italian în grila de bază.

„La mine, în particular, ca om de cultură, mă interesează să iau legătura cu Italia. Sunt interesat de ce se întâmplă aici, dar la fel de mult mă interesează şi ce se întâmplă în Italia. Nu am tăiat legăturile cu Italia. Şi cei de la consulat se plâng de asta”, a declarat Eugenio De Poli, directorul Centrului Cultural Italian din Timişoara.

Revolta italienilor

Italienii din Timişoara au făcut şi o petiţie pentru introducerea posturilor italiene. „Aveţi mult tupeu să schimbaţi grila de programe şi preţurile după bunul plac. De ce suntem obligaţi să urmărim doar canalele alese de UPC? Sunt foarte mulţi cei care doresc să urmărească cel puţin un canal în limba italiană”, susţine unul din cei care a semnat petiţia.

RDS-RCS oferă clienţilor un singur post, Rai Uno, dar italienii sunt nemulţumiţi. „E foarte neplăcută situaţia. Eu văd totuşi un post, Rai Uno, dar e prea puţin. Îmi este dor de ştirile de acasă. Sunt interesat de tot ce se întâmplă în Italia.

Cu ajutorul televizorului, putem şi noi să ţinem legătura cu cei de acasă. Nu ştiu ce e de făcut, dar văd că nu se rezolvă această problemă”, a spus şi Claudio Sperduti, reprezentantul unei fabrici de bărci din judeţ.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite