Timişoara: Bănăţenii protestează împotriva UPC pentru că a scos din grilă canalele italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa postruilor italieneşti din grila celor de la UPC nu i-a scandalizat doar comunitatea italienilor din Banat, care numără peste 5.000 de persoane, ci şi timişorenii care urmăreau programele în limba italiană. În trecut UPC a mai scandalizat şi comunitatea germană din capitala Banatului.

Petiţia care circulă pe Internet este semnat în mare parte de români, care se arată revoltaţi că nu pot vedea niciun post din Italia. “Am făcut noul contract(aproape de 1 iulie 2009) bazându-mă pe anunţul de la UPC şi anume că de la 1 iulie nu se mai regăseşte Rai Uno în grila de programe, ci doar în transmisia digitală. A fost păcăleală…La încheierea contractului am întrebat în mod expres despre existent RAI Uno şi mi s-au dat asigurari că exista”, a scris Minodora Vesa.

M-am adresat direct UPC ,semnalând disconfortul creat, iar răspunsul primit a fost că pe “viitor ne vor oferi multe surprize plăcute şi programe attractive”. Mai lipsea o acadea. Dacă în scurt timp nu vor da curs acestei dorinţe a clienţilor, eu voi renunţa la serviciile lor în chip de protest”, şi-a spus părerea şi Veronica Popescu.

Reprezentanţii UPC spun că nu au cum să introducă posturile TV din Italia, pentru că “există probleme contractual”.

Au scandalizat comunitatea germană

Operatorul de cablu UPC, a mai provocat un scandal internaţional, în 2005, dupa ce a codat programele urmărite de etnicii germane. Aceştia s-au adresat la acea vreme conducerilor posturilor Sat 1, RTL si Pro 7 prin Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Furnizorul de programe TV a trecut la codarea canalelor în limba germană fără niciun fel de consultare cu clienţii. Pentru a putea viziona în continuare canalele în limba maternă mii de etnici germani din Timişoara erau, peste noapte, obligaţi să achite taxe suplimentare foarte mari pentru a putea să vadă programele cu care erau obişnuiţi din 1990. Pentru că foarte mulţi etnici germani afectaţi erau persoane în vârstă, codarea programelor a provocat momente scandaloase. Printre persoanele care au reclamat situaţia la Protecţia Consumatorilor au fost bătrâni care pur şi simplu au plâns de supărare în faţa inspectorilor OPC.

Tipii de la cablu au minţit cu tupeu

Scandalul care a urmat a ajuns, prin intermediul Forumului Democrat al Germanilor din Banat, până la conducerile posturilor TV germane care au cerut operatorului român de cablu să decodeze canalele. Iniţial reprezentanţii UPC au declarat că au codat programele germane pentru că posturile TV ar fi cerut taxe suplimentare. Ulterior s-a dovedit că susţinerea este o minciună, după ce reprezentanţii FDG din Banat a prezentat scrisori în care se arăta că nu se percepe nicio taxă.  În cele din urmă s-au mai difuzat trei canale în limba germană. Ulterior UPC a mai scos din grilă un canal german fără a consulta clienţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite