UITE CĂ SE POATE! Primăria îşi ia autorizaţie pentru lucrările ilegale de „ecologizare” a sediului monument istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară” a semnalat ilegalităţile comise de Primăria Timişoara care renovează sediul de pe CD Loga numărul 1, monument istoric, fără autorizaţie. Chiar dacă nu au vrut în ruptul capului să recunoască ilegalitatea, reprezentanţii primăriei au depus actele pentru autorizaţie.

Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara s-a mutat anul trecut într-o clădire nouă, iar în spaţiile rămase goale vor intra angajaţii care se înghesuie acum prin alte birouri. Pentru a le asigura condiţii decente noilor „locatari” primăria a început să renoveze holul şi birourile, aflate pe acelaşi etaj cu biroul primarului Gheorghe Ciuhandu. În ciuda faptului că şeful Direcţiei de Cultură Culte şi Patrimoniu, spune, citând legea, că nicio zugrăveală nu se face fără aviz, primăria nu a ţinut cont şi a început lucrările fără autorizaţie de construcţie, susţinând că documentul nu este necesar.

Au cedat în faţa evidenţelor

Puşi în faţa evidenţelor, reprezentanţii Primăriei Timişoara au cedat şi astăzi a fost depus certificatul de urbanism pentru autorizare. Aşa cum se vede şi pe siteul primăriei, municipalitatea solicită un certificat de urbanism pentru „lucrări de zugrăveli şi vopsitorii interioare, înlocuire tâmplărie interioară (păstrând dimensiunile golurilor), înlocuiri pardoseli, igienizare”.





„Nu o să las clădirea să se prăbuşească doar pentru că trebuie autorizaţie”



Primarul Gheorghe Ciuhandu a făcut şi el precizări referitoare la lucrările din primărie. „Noi am mutat Direcţia Fiscală şi a trebuit să igienizăm nişte încăperi. Ce înseamnă igienizări? Să repari zugrăveala, să curăţ, să mătur. Când am început asta s-a constatat că sunt necesare lucrări la cercevele, la uşi. Am făcut un certificat de urbanism, îmi trebuie avizul de la Monumente, o să iau autorizaţie de construcţie şi o să continui lucrările. Fiind clădire monument trebuie autorizaţie, dar igienizări şi aici înţeleg curăţenie sau reparaţii, pot să fac, că nu o să las clădirea să se prăbuşească doar pentru că trebuie autorizaţie”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. 

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite