Timişoara: Turul facultăţilor din ţară în trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea de Vest din Timişoara a semnat contracte cu alte facultăţi mari din ţară.

Distanţa de la Timişoara la Cluj sau Iaşi nu este niciodată prea mare când vine vorba de învăţătură. Conducerea Universităţii de Vest din Timişoara a semnat un parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Conform actului constitutiv al Consorţiului „Universitaria”, studenţii celor trei facultăţi pot începe din toamnă să migreze fiecare către alt oraş.

Pleacă cei mai buni

Un semestru întreg, studenţii din vestul ţării vor putea studia la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în timp ce în semestrul următor vor învăţa la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. La ora actuală, fiecare dintre facultăţile Universităţii de Vest îşi selectează studenţii care vor merge în alte oraşe. Vor fi aleşi cel mult doi studenţi din cadrul fiecărei specializări, cu condiţia să aibă medii mari şi să fie doar în al doilea sau al treilea an de studiu.

Mobilitate pentru studenţi


„În total vor pleca aproximativ 200 de studenţi din Timişoara şi noi vom primi înapoi cam tot atât”, a explicat Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara. Dacă în prezent în Consorţiu sunt trei universităţi, Talpoş speră ca cea de-a patra să fie chiar Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Încă de anul trecut, studenţii de la Universitatea Politehnica din Timişoara pot merge să înveţe un semestru la o facultate din Bucureşti.

CITEŞTE ŞI:

În ce cred tinerii din mileniul trei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite