Turiştii sunt alungaţi de la munte de cel mai prost drum din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile din drumul spre Muntele Mic sunt imense
Gropile din drumul spre Muntele Mic sunt imense

Drumul Judeţean 608 A care leagă oraşul Caransebeş de Muntele Mic este dezastruos, un drum de maximum jumătate de oră, fiind parcurs într-o oră. Pe lângă asta, turiştii se confruntă şi cu alte probleme.

Un drum care ar trebui să fie relaxant se transformă brusc într-un drum al nervilor şi al stresului. Pentru timişorenii care merg la Muntele Mic drumul până în Caransebeş este bun. De aici începe însă aventura. Încă în oraş, gropile îşi fac apariţia, fie din cauza lucrărilor la canalizare care au lăsat urme în asfalt, fie din cauza ploilor şi a traficului.

Primul test pentru şoferi este imediat la ieşirea din oraş, unde hârtoapele au pus stăpânire pe toată lăţimea drumului şi pur şi simplu nu ai ce să ocoleşti. Cu cât înaintezi spre telescaun, coşmarul se confirmă: gropi imense pe tot parcursul drumului. Mai mult decât atât, sunt porţiuni de drum în care drumul este distrus de apa care curge pe drum, formând mici pâraie pe mijlocul drumului.



Turiştii care se încumetă să meargă pe acest drum sunt dezgustaţi. „Te rogi să fie drumul înzăpezit ca să nu se simtă atât de tare gropile. Dacă nu este zăpadă, drumul este şi mai prost”, a spus Ciprian Matei, un avocat din Timişoara. „De două ori mi-am rupt maşina pe drumul asta”, a spus un localnic din zonă care circulă mai des pe acolo.



Turiştii se plâng însă şi de faptul că oamenii de afaceri au monopolizat muntele. „De la telescaun până sus este drum foarte bun, asfaltat, dar este curăţat numai cât să intre camioanele cu care Dunca transportă turiştii. Nu ai posibilitatea să mergi cu maşina ta până sus. Eşti nevoit să mergi fie cu telescaunul, fie cu camioanele lui Dunca”, a mai spus Ciprian Matei.



image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite