Timişoara: Turiştii bănăţeni de criză pleacă în vacanţă toamna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Turiştii bănăţeni de criză pleacă în vacanţă toamna
Timişoara: Turiştii bănăţeni de criză pleacă în vacanţă toamna

La finalul verii, bănăţenii care nu au avut bani sau timp să meargă la mare au variante mai ieftine, potrivite unor portofele croite pentru recesiune.

CITIŢI ŞI:
Constanţa: Se negociază preţurile pe litoral

Deşi soarele şi-a pierdut din putere iar majoritatea celor care nu au avut bani de concediu s-au resemnat deja, agenţiile de turism din Banat continuă să facă oferte atractive în speranţa că, pe ultima sută de metri, vor mai reuşi să trimită turişti la mare.

Dacă în România apa deja s-a răcit, iar vântul suflă din ce în ce mai tare, în Grecia temperaturile ridicate reprezintă ultimele variante de a mai face o baie în mare anul acesta.

„Ultra last minute”

Ultimele plecări către Halkidiki, Paralia Katerini sau Olympic Beach au loc săptămâna viitoare iar noţiunea de „Last Minute” se transformă, în miez de criză, în „Ultra Last Minute”. Şapte nopţi petrecute într-un hotel de trei stele, în regim de demipensiune, costă cel puţin 460 de euro.

Un hotel de cinci stele, în regim all inclusive, cu tot cu avion, costă 570 de euro de persoană. Multe agenţii practică diverse oferte atractive. Se pot plăti şapte nopţi, dar se poate sta până la un număr dublu de zile, sau se poate plăti pentru o singură persoană, dar pot merge două.

Chiar dacă în România toamna şi-a intrat în drepturi, multe hoteluri de pe malul Mării Negre au făcut reduceri considerabile de preţuri şi încă mai aşteaptă clienţii care îşi doresc să vadă altceva decât o mare limpede pe timp de vară. Cea mai ieftină variantă, un hotel de două stele în Mamaia care oferă cazare şi mic dejun, costă aproape 400 lei.

În miezul verii, pentru şapte nopţi la acelaşi hotel, turiştii au scos din buzunar o sumă de două ori mai mare. Ofertele sunt valabile doar până la finele lunii septembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite