Timişoara: Turism antistres: traseu pe două roţi spre unguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Turism antistres: traseu pe două roţi spre unguri
Timişoara: Turism antistres: traseu pe două roţi spre unguri

Piste întinse îi aşteaptă în ţările europene pe cei care vor să îşi petreacă timpul liber călătorind ecologic.

Bicicliştii au liber la concediile pe două roţi şi au toate condiţiile pentru o călătorie deloc sprâncenată în Europa. Pistele pentru ciclişti se întind pe lângă şosele şi europenii înţeleg rostul celor care merg pe două roţi. „După ce ai trecut graniţa, poţi să bifezi toate căsuţele la capitolele respect, ajutor, siguranţă şi suport pentru biciclişti”, a spus Graţian Bolog, preşedintele clubului sportiv „Gratzu”.

Trasee europene

Timişorenii biciclişti pot porni înspre Ungaria. Există legături foarte bune pentru cei care circulă pe două roţi, dincolo de graniţă, şi se poate ajunge pe piste chiar până la Szeget. „Ungurii au infrastructura foarte bună şi toate satele sunt legate între ele de piste pentru biciclete”, a continuat Graţian Bolog. O călătorie până la Belgrad este acum la îndemâna oricui. Distanţa între capitala Banatului şi capitala Serbiei poate fi parcursă pe bicicletă în mai puţin de zece ore.

„Se circulă intens pe bicicletă, mai ales în zonele de sate, dar, bicicliştii trebuie să meargă pe şosele pentru că sârbii nu au, încă, foarte multe piste”, a spus Graţian.

Curajoşii care se încumetă la un tur mai scurt al Europei, pe două roţi, pot pedala prin Ungaria – Slovacia - Polonia – Germania - Austria. Chiar dacă Slovacia şi Polonia sunt încă la început de drum în ceea ce priveşte amenajarea de piste pentru biciclişti „se poate circula lejer pe şosele pentru că şoferii sunt obişnuiţi cu ciclişti”, a precizat Graţian.

Raiul bicicliştilor

Austria şi Germania sunt ţări foarte primitoare cu cicliştii. Aici pistele nu sunt o idee bună, ci un lucru absolut normal. Bicicliştii pot circula în voie, aproape în orice colţ al acestor ţări pentru că pistele însoţesc şoselele. Graz, Caprun, Salzburg, Shladming sunt zone turistice extrem de populare printre ciclişti. Dacă la noi se circulă pe dealuri cu ATV-urile, acolo există dealuri cu trasee doar pentru biciclete.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite