Trimişi în judecată pentru un laptop şi un Play Station cumpărate cu euro falsificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Arad au fost trimişi în judecată de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara după ce au plasat pe piaţă valută falsificată. Traficanţii nu sunt la prima „ispravă”. În momentul deschiderii anchetei, cei doi erau deja arestaţi într-un alt dosar.

Dosarul a fost deschis în luna martie a anului trecut, când unul dintre tinerii arădeni, Dorin Verşigan, a cumpărat cu 100 de euro falsificaţi un play station de la un alt arădean. O săptămână mai târziu, celălalt inculpat, Felician Puşcaş, a cumpărat un laptop cu 250 de euro tot falsificaţi. Potrivit anchetatorilor, modul de operare a lui Verşigan şi Puşcaş era relativ simplu.

Aceştia îşi racolau victimele din ziarele cu anunţuri, se întâlneau pentru a vedea produsul, iar sub pretextul că au primit un telefon să plece de urgenţă, şmecherii lăsau banii falşi, luau produsul şi plecau. La o astfel de tranzacţie, vânzătorul unui laptop a avut suspiciuni şi s-a dus cu banii să-i verifice la o casă de schimb valutar, unde s-a confirmat că banii sunt falşi. „Cele două persoane înşelate s-au constituit parte civilă în dosar pentru recuperarea prejudiciului”, a spus procurorul de caz, Cristian Lazăr.

Cercetările au fost extinse de anchetatori şi împotriva lui Daniel Ionuţ Boboc despre care se presupune că ar fi "creierul" afacerii şi sursa banilor falşi. Poliţiştii nu au reuşit însă să dea de urma lui Boboc, căruia nu au reuşit să-i stabilească domiciliul. Cercetările faţă de Boboc, au fost declarate către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, care trebuie să continue cercetările.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite