Trenuleț de jucărie cu 80.000 de euro în Parcul Copiilor din Timișoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la Parcul Copiilor din Timișoara se află pe final, inaugurarea fiind programată pe 1 iunie, de Ziua Copiilor. Pentru 2 milioane de euro parcul a fost modernizat și reamenajat în totalitate, practic doar copacii rămânând ca amintire din vechiul parc deschis în anul 1988.

Ultima achiziție pentru locul de joacă este un trenuleț electric, care va merge însă pe roți și care înlocuiește vechiul tren care trecea prin tunelul groazei. Trenulețul cu patru vagoane, care poate duce 24 de persoane, a fost fabricat în Canada și a costat 80.000 de euro.



GALERIE FOTO


Este o sumă relativ mare, dar e cumpărat din Elveția, unde acestea sunt prețurile. Trenul Wattman este fabricat în Canada, are motor electric, două viteze și va avea un traseu de peste trei kilometri”, a declarat Sorin  Dodo, directorul de la Drufec, una din cele trei societăți care au lucrat în parc, alături de Horticultua și Cons Electrificare.

Bărcuțe pe apă, instalație de ridicat și carusel


Au fost înlocuite toate instalațiile și jocurile vechi din parc. Cele mecanizate au costat 500.000 de euro, iar cele statice 150.000 de euro. Toate au fost achiziționate din occident, planul parcului fiind făcut de o firmă din Germania.

“Vom avea bărcuțe pe apă, o instalație hidraulică de ridicat, un carusel cu cai. Sunt și foarte multe jucării fixe, huțulușuri, tobogane, trambuline, toate fiind făcute după toate normele noi de siguranță. Va fi și o fântână artizanală, sunt alei noi, zone cu gazon, multe flori - s-au pus 4.000 de plante, bănci și sisteme de iluminat noi. În parc au fost făcute toalete noi, care se află în apropierea celor două intrări”, a mai declarat Sorin Dodo.

Cofetărie cu 300 de locuri

image

A fost construită și o clădire nouă unde va funcționa o cofetărie cu 300 de locuri. Din singura clădire care a fost păstrată din vechiul parc se va naște un castel; unde se vor putea ține diferite evenimente. Nici vechiul tunel al grozei nu a fost dărâmat, acesta urmând să fie transformat ulterior. "Tunelul nu în actualul stadiu nu corespunde normelor de siguranță, pentru că are doar o intrare și o ieșire. se vor face uși și geamuri. Ne vom gândi dacă va fi tot un tunel al groazei sau un loc cu efecte speciale", a mai spus Dodo.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite