Trei burse şi un concurs din partea Asociaţiei "Prietenii lui Ioona Rauschan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La evenimentul de la Jarvis Pub au partricipat prietenii timişoreni ai artistei Ioona Rauschan, care a murit anul trecut În Germania. Traducătoarea Raluca Ciortan, regizoarea Eva Labadi şi arhitectul Ioan Trif au fost premiaţii asociaţiei.

Aşa cum şi-a propus, Asociaţia Culturală „Prietenii lui Ioona Rauschan” a acordat trei burse care poartă numele artistei. Primul a fost acordat pentru traducătoarei romanului „Cară-te!”, Raluca Ciortan, pentru continuarea şi finalizarea „Cronicii rataţilor”, un roman care, din cauza morţii premature a autoarei, a rămas neterminat. Al doilea a revenit regizoarei Eva Labadi Megyes, iar al trelea pentru arhitectului Ioan Trif pentru o viitoarea regie şi scenografie a piesei pentru copii „Giovannino fără frică”, după un text de Ioona Rauschan, conceput de autoare în perioada de secretariat litarar la actualmente Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin.

Concurs de scurt metraj

Lucian Ionică şi Gheorghe Şfaiţer, doi Membri de onoare ai Asociaţiei şi prieteni apropiaţi ai Ioonei Rauschan din perioada dinaintea emigrării ei în Germania au lansat un film documentar realizat de aceasta despre pictorul german Otto Pankok şi au lansat concursul intitulat „Un tablou. O poveste”, destinat studenţilor din cadrul Facultăţii de Arte şi Design.



De asemenea, a fost lansat concursul pentru realizarea unui film documentar sau de scurt –metraj, la baza căruia să stea una dintre lucrările artistei plastice Ioona Rauschan. Premierea rezultatelor acestui concurs se va face în cadrul festivalului TimiShort din acest an.

Tânărul manager de proiect din cadrul Asociaţiei, Robert Tari, a lansat şi site-ul www.ioona.ro.

Ioona Rauschan s-a născut la Timişoara, pe 30 noiembrie, 1955, a murit în Germania, în februarie 2010. Cronica rataţilor (Das Buch der Versager), ultimul roman al autoarei, rămas neterminat, e o cronică a 100 de ani din viaţa unei familii, al cărei destin se ramifică într-un secol de istorie a Europei, punctul central al romanului constituindu-l oraşul Timişoara. Urmează a fi publicat în cursul anului viitor.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite