Timişoara: Trei timişorence au luat nota 10 la bacalaureat (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Trei timişorence au luat nota 10 la bacalaureat (GALERIE FOTO)
Timişoara: Trei timişorence au luat nota 10 la bacalaureat (GALERIE FOTO)

Doar trei eleve din Timiş au obţinut nota 10 pe linie la examenele de Bacalaureat de anul acesta.

Doriana Treta, Dariana Bratu şi Andreea Băbăiţă au povestit că s-au pregătit intens ca să obţină cele mai mari note, iar uneori au stat chiar şi noaptea pentru a rezolva subiecte de Bac. Andreea a studiat la Liceul Pedagogic, în timp ce Doriana şi Dariana au învăţat la Colegiul „C.D. Loga”. Dariana vrea să urmeze Sociologia, iar Andreea Băbăiţă vrea în IT. Doriana se visează critic literar. Elevele de nota 10 sunt optimiste şi spun că nu se tem de criza financiară.

Program pentru cei mai buni

Andreea Băbăiţă a terminat la profilul Matematică-Informatică şi urmează să dea admitere la Universitatea Politehnica, specializarea Electronică şi Telecomunicaţii. Pe viitor, se vede într-o companie IT şi mărturiseşte că la Bac cel mai greu i-a fost la Matematică. „Un elev care vrea să ia nota 10 la Bac trebuie să fie ambiţios, să aibă un program bine pus la punct. Eu veneam de la şcoală, mâncam şi apoi, până la ora 10.00-11.00 învăţam”, a declarat Andreea.

Colege de nota 10

Dariana a făcut liceul la Filologie, în aceeaşi clasă cu colega ei de nota 10, Doriana. Cea mai grea probă i s-a părut Darianei cea de Istorie, dar s-a descurcat. Tânăra urmează să înveţe la Universitatea Sheffield şi se gândeşte să urmeze un master în Jurnalism. Doriana, în schimb, adoră să citească şi să vorbească despre lecturile sale, motiv pentru care crede că ar putea deveni critic literar, dar şi profesoară. Timişoreanca va merge la facultate la Litere. „Când m-a sunat o colegă să-mi spună că am luat 10 la Bac nu mi-a venit să cred. Apoi l-am sunat pe tata şi nici lui nu i-a venit să creadă la început”, a mărturisit tânăra.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite