Timişoara: Trei moldoveni stau cu cortul în centrul oraşului şi aşteaptă ca un spital să le dea 5.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei ieşeni au venit în Timişoara pentru a rezolva o problemă medicală şi s-a cazat într-un cort, pe malul râului Bega, pentru că nu pot să plătească o cameră la hotel.

Cei trei oaspeţi pe domeniul public al Timişoarei, veniţi tocmai din Moldova, au economisit cel puţin 3.600 de lei, în 12 zile. Cei trei ieşeni au sosit la Timişoara în 11 septembrie 2009 şi s-au cazat în capitala Banatului, pe domeniul public, în regim de criză.



Motivul deplasării este o problemă medicală a lui Benone Maricel (foto sus), ajuns în Banat pentru a îşi face o proteză nouă la un picior. Moldovenii au făcut calculele de acasă şi şi-au dat seama că dacă nu se rezolvă problema într-o zi nu vor avea bani să stea la un hotel. Din acest motiv au decis să aleagă varianta cea mai ieftină.



Benone Maricel, însoţit soţie şi de verişorul lui, s-a echipat ca pentru o expediţie în munţi, cu un cort imens. Aceştia şi-au întins cortul pe malul râului Bega, foarte aproape de zona Catedralei Mitropolitane, practic în centrul oraşului.
“Eu am o pensie de handicap. De unde putem să plătim hotel ? Sper să nu avem probleme, pentru că mai trebuie să stăm câteva zile în Timişoara”, a spus Maricel.



Poliţiştii sunt milostivi


Benone Maricel afirmă că, dacă ar fi trebuit să stea la cel mai prăpădit hotel din Timişoara, până acum ar fi plătit aproape 4.000 de lei. “Să spunem că găseam cazare la o sută de lei pe noapte, de persoană. La trei inşi, în 12 zile, plăteam 3.600 lei. Nu ne putem permite”, a spus Leon Iani, vărul lui Maricel.



Oamenii spun că au fost vizitaţi şi de poliţişti, care, după ce au aflat despre problema lor, au devenit miloşi. Agenţii i-au lăsat în pace.

Proteză de 5.000 de euro

“Cei de la Casa Austria mi-au cerut 5.000 de euro pentru proteza nouă. Mi-au spus că este posibil să găsească o sponsorizare, dar trebuie să mai aştept. Avem de 12 zile de când suntem aici”, a mai declarat Maricel.



Au un paznic maidanez

Gospodăria ambulantă instalată în centrul Timişoarei are şi paznic. Asta pentru că moldovenii au fost deranjaţi şi de boschetari. Pentru a preîntâmpina problemele îl au pe Nero, un maidanez care îi întâmpină pe musafirii nepoftiţi cu hămăieli şi lătrături. Au rezolvat şi problema cu mâncarea. Femeia (foto jos) găteşte cu un aragaz de voiaj, iar toţi trei se aşează la “masă” pe dalele de pe „faleză”.



Moldovenii care stai în cort în buricul oraşului spun că dacă nu primesc răspuns de la Casa Austria până la începutul lunii octombrie, îşi strâng gospodăria ambulantă plecă acasă.
Cei doi bărbaţi îşi omoară timpul pescuind. Ocupaţia nu îi ajută însă să scadă cheltuielile cu mâncarea. “Nu am prins nimic. Am încercat la rămă, la pâine şi vierme, dar nu trage. Oricum, pescuim de plăcere”, a mai spus Leon Iani (foto jos).



Gigi Becali nu i-a răspuns la scrisoare

Benone Maricel a rămas fără o parte din picior, în urmă cu cinci ani, după un accident de tren. Prima proteză a fost pe gratis, dintr-o sponsorizare din Spania. Acum, a scris şi lui Gigi Becali, dar nu a primit răspuns. “Mai merg la spital pentru că mi-au promis o sponsorizare. Prima proteză a fost tot din sponsorizare, din Spania. I-am scris şi lui Gigi Becali, dar nu mi-a răspuns”, a mai adăugat Benone Maricel.

image
image
image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite