Cel mai bogat şomer din ţară: “Trebuia să mă angajez la firmele mele ca să plătesc iar mii de euro la stat ?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai bogat şomer din ţară: “Trebuia să mă angajez la firmele mele ca să plătesc iar mii de euro la stat ?”
Cel mai bogat şomer din ţară: “Trebuia să mă angajez la firmele mele ca să plătesc iar mii de euro la stat ?”

Timişoara: EXCLUSIV Omul de afaceri timişorean Mircea Ionescu, românul cu cel mai mare ajutor de şomaj, va încasa 1.700 de euro lunar până în iulie 2010.

CITEŞTE:

EXCLUSIV/ Cel mai bogat şomer din România deţine un hotel de lux şi un cartier rezidenţial

EXCLUSIV/Românul cu cel mai mare ajutor de şomaj, peste 7.000 de lei, explică de ce încasează atâţia bani

Timişoreanul Mircea Ionescu, românul cu 7.000 de lei indemnizaţie de şomaj şi în acelaşi timp cel mai bogat şomer din ţară, a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul, că va încasa ajutorul de şomaj până în iulie 2010.  

Ionescu: „Au fost luni în care am plătit 20.000 de euro impozite

Proprietar al unuia din cele mai luxoase hoteluri din Timişoara, a unor afaceri imobiliare prospere şi partener de afaceri cu personaje foarte influente pe plan local, Mircea Ionescu spune că preferă să încaseze până la capăt ajutorul de şomaj de 1.700 de euro. „Au fost luni în care am plătit 20.000 de euro impozite şi taxe pe venituri. Indemnizaţia stabilită s-a calculat în funcţie de contribuţie. Ce era să fac, să mă angajez la firmele mele şi să plătesc iar mii de euro la stat ? Am dat 20.000 de euro pe lună şi acum iau înapoi 20.000 de euro în 15 luni, cred că nu e nimic incorect”, a spus Ionescu.

Şef la poştă şi telefoane

Mircea Ionescu a fost, timp de 20 de ani, şef al actualei companii Romtelecom, direcţia regională cu sediul la Timişoara. Acesta a ajuns director imediat după Revoluţie, când exista o singură companie de stat de poştă şi telefoane. Ulterior a devenit director regional al companiei de stat de telefonie fixă, având în subordine toate filialele judeţene din Banat. După privatizarea Romtelecom, Ionescu a mai rămas director zonal, fiind nevoit să renunţe la funcţie în aprilie 2009. A intrat şi în afaceri importante. Deţine un hotel (foto), este asociat la o firmă din Cluj împreună cu doi dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Timişoara, Dan Popa şi Ioan Răducanu şi a dezvoltat un cartier rezidenţial în care locuieşte inclusiv preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. Deşi despre el se spune că este multimilionar în euro, Ionescu a declarat că nu vede nimic incorect în faptul că ia de la statul român ajutorul social de şomaj.

 

image
image

Salariul mare şi bonusurile babane i-au umflat indemnizaţia

Am primit în februarie şi martie bonusuri care sunt foarte mari. Şi acestea au contat”, a explicat Ionescu. După ce reprezentanţii Oficiului Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă Timiş au făcut oficial public faptul că Ionescu are cea mai mare indemnizaţie de şomer şi cazul acestuia a apărut ieri în publicaţia economică Business Standard, Romtelecom a emis un punct de vedere oficial în care explică cum s-a ajuns la această indemnizaţie de şomaj. „Este posibil ca la calculul ajutorului de somaj al d-lui Ionescu autorităţile să fi luat în calcul şi suma plătită de companie la încetarea contractului de muncă, cu titlu de prima de fidelitate”, au spus cei de la Romtelecom, citaţi de publicaţia economică. „Bonusurile sunt foarte consistente la o firmă privată. Pot să fie într-o lună şi dublul salariului. Au fost sume mari, este adevărat”, a declarat Ionescu, în exclusivitate pentru reporterii de la redacţia Adevărul Holding din Timişoara

CITIŢI LUNI, ÎN "ADEVĂRUL", O RADIOGRAFIE COMPLETĂ A AVERII MILIONARULUI TIMIŞOREAN CARE A AJUNS SĂ FIE ROMÂNUL CU CEA MAI MARE INDEMNIZAŢIE DE ŞOMAJ.

URMĂRIŢI ADEVĂRUL, ADEVĂRUL DE SEARĂ şi timişoara.adevarul.ro pentru a  vedea reacţiile publicului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite