Timişoara: Tratament anticriză cu psihologi de joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Tratament anticriză cu psihologi de joburi
Timişoara: Tratament anticriză cu psihologi de joburi

Populare în rândul managerilor din multinaţionale, şedinţele de coaching încep să să-i atragă pe oamenii de afaceri din firmele româneşti.

Orele pe care angajaţii din străinătate le petrec în cabinetul psihologilor îşi găsesc echivalentul în şedinţele de coaching, prin care managerii sunt ajutaţi să afle singuri răspunsuri la întrebările lor. Intrat recent în rândul firmelor româneşti, coaching-ul le permite managerilor să privească problemele din alte perspective şi să iasă astfel din dificultăţi.

„Este vorba de o metodă unu la unu, prin care coach-ul pune întrebări, iar managerul răspunde singur la ele, până ajunge la soluţia finală”, a explicat Codruţa Mirci, de la A&C Consulting Centre. Potrivit specialiştilor, managerii internaţionali merg frecvent la şedinţe de coaching, care ţin, în medie, 45 de minute.

„În timp, managerii învaţă să facă singuri coaching cu angajaţii lor”, a adăugat Mirci. Pentru aceasta, managerii trebuie să ştie să asculte, să aibă o minte deschisă şi experienţă organizaţională.

Coaching pe bani europeni

Managerii care doresc să se perfecţioneze cu ajutorul experţilor în coaching pot aplica la proiectul „Dezvoltă-ţi oamenii!”, prin care se oferă, gratuit, şedinţe de formare pentru angajaţii din IMM-uri şi microîntreprinderi.

Programul a fost lansat de compania A&C Consulting Centre şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara.

48 de manageri şi angajaţi din Banat vor lua parte la proiectul „Dezvoltă-ţi oamenii!”.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite