Transfugi prinşi cu aparatul de termoviziune la graniţa dintre România şi Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat un cetăţean algerian şi doi tunisieni care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. Cei trei spun că se aflau în căutarea unei vieţi mai bune.

Reţinerea transfugilor a avut loc în noaptea de joi spre vineri,  la Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia. Echipajul de serviciu a reperat cu ajutorul termoviziunii un grup de trei persoane care se deplasau pe jos în apropiere de frontieră. Având in vedere faptul că nu işi justificau prezenţa în zonă la acea oră, poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor in cauză şi pentru că nu vorbeau limba română i-au condus la sediul Sectorului P.F.Jimbolia în vederea clarificării situaţiei.

Cu această ocazie au stabilit că doi dintre ei sunt cetăţeni tunisieni :Habib S.,în vârstă de 35 de ani şi Taher M., în vârstă de 30 de ani, a treia persoană, de cetăţenie algeriană, fiind Rafic O., în vârstă de 25 de ani. Cei trei tineri le-au spus oamenilor legii că au trecut ilegal fontiera din Serbia în România în căutarea unei vieţi mai bune.

"În această cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat",  a spus Mihaela Marcoff, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite