Tramvaiele de epocă sunt scoase la plimbare de Zilele Cartierului Fabric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RATT scoate la vedere tramvaiele de epocă
RATT scoate la vedere tramvaiele de epocă

Regia Autonomă de Transporturi Timișoara (RATT) scoate în circulație patru tramvaie de epocă, sâmbătă seara, de la ora 19.30, în Piața Traian

Cu tramvaiul prin centrul Timișoarei: imagini istorice realizate de olandezul Oerlemans GALERIE FOTO

Tramvaiele de epocă vor defila pe traseul Piața Traian-Piața Badea Cârțan-Gara de Est-UMT-Piața Virgil Economu-Piața Traian. Evenimentul are loc cu ocazia sărbătorii Zilelor Cartierului Fabric, sâmbătă, cu începere de la ora 19.30.

Pentru Regia Autonomă de Transporturi Timișoara, acest cartier are o însemnătate istorică, aici pe traseul Fabric-Cetate a circulat pentru prima dată în 8 iulie 1869 tramvaiul tras de cai.

RATT scoate patru tramvaie de epocă: vagonul Timiş 2 (fabricat în 1988, la Electrometal Timişoara), Gemenele (anul fabricaţiei 1927, producător fiind T.C. Timişoara), vagonul platformă (anul de fabricaţie 1902, producător: Grazer Waggonfabric) şi tramvaiul turistic (fabricat la începutul anilor ‘80, producător fiind Electrometal Timişoara).

Doritorii pot să participe la paradă ocupând un loc în Gemene sau în vagonul turistic. Fanfara se va afla în vagonul Timiş 2 care conduce convoiul.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite