Timişoara: Pista aeroportului "Traian Vuia" va fi reparată cu 7 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Pista aeroportului "Traian Vuia" va fi reparată cu 7 milioane de lei
Timişoara: Pista aeroportului "Traian Vuia" va fi reparată cu 7 milioane de lei

Cel mai important aeroport din Vestul ţării va organiza, pe data de 1 octombrie, o licitaţie deschisă pentru lucrări de reparaţii.

Citeşte şi

Aeroportul Intrenaţional „Traian Vuia” va aloca până la 7,140 milioane lei pentru reparaţii. Pentru asta, cel mai important aeroport din Vestul ţării va organiza, pe data de 1 octombrie, o licitaţie deschisă pentru lucrări de reparaţii curente a suprafaţelor de mişcare, valoarea estimată a contractului fiind de 7.140.000 lei, potrivit anunţului publicat pe site-ul Societăţii pentru Excelenţă în Administraţia Publică (SEAP).

Depunerea ofertelor se poate face până la 1 octombrie, ora 9.00, la Biroul de Registratură al Aeroportului. Se precere o garanţie de participare în cuantum de 100.000 lei.

Lucrări de urgenţă

Pista aeroportului „Traian Vuia” are nevoie neapărat de reparaţii, pentru siguranţa călătorilor. În luna martie, flapsul unui avion al companiei Wizz Air a lovit o bucată din stratul asfaltic care s-a desprins din pistă, iar compania a fost nevoită să transfere pasagerii la Arad. Conducerea aeroportului a luat atunci decizia să restricţioneze aterizarea  şi decolarea avioanelor care depăşesc 50 de tone.

Lucrările au început în martie cu frezarea şi colmatarea. Acum urmează asfaltarea şi suprafaţarea. Acestea se pot face în două luni, dar nou am lăsat un termen de 12 luni, pentru că se va lucra în condiţii grele, duminică sau noaptea, când nu sunt atât de multe zboruri”, a declarat Mirela Gheorghiu, de la Biroul de Achiziţii Publice.

După spusele reprezentanţilor aeroportului internaţional “Traian Vuia”, călătorii nu vor suferi din cauza lucrărilor, pentru că nicio cursă nu este în pericol de anulare.  Aeroportul timişorean a raportat o creştere cu 6 la sută a numărului de pasageri în primul semestru din acest an, iar cifra de afaceri a crescut cu 8 la sută.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite