Tragedia artistului Emil Kindlein: și-a retezat degetul într-un “La Minor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Muzicianul Emil Kindlein, chitaristul trupei Acoustica și artist bijutier, trăieşte un moment de cumpănă în viaţa sa. În urma accidentului a fost supus unor operații dificile la clinica Casa Austria, care au fost reușite

Emil Kindlein a fost internat la Casa Austria în urmă cu o săptămână. Artistul lucra în atelierul său de bijuterie, moștenit de la bunicul său, când, într-o clipă de neapenție, și-a prins degetul inelar de la mâna stângă într-un laminor. Medicii l-au supus imediat unei intervenții chirurgicale dificile, în speranța de a-i salva degetul. Alaltăieri a fost din nou operat. Emil Kindlein era mult mai optimist și bucuros că medicina de astăzi face minuni.

Emil Kindlein a lucrat la un proiect inedit. Este vorba de confecționarea a două microfoane din argint, artizanale, compelet funcționale, în stilul celor existente în anii 50. Operele au fost realizate de la zero, începând cu turnarea, laminarea, instalația electronică, până la probe și inaugurarea lor într-un concert.

Primul microfon a fost deja terminat, urmând ca până în toamnă, când este programat lansarea evenimentului, să fie terminat și cel de-al doilea.

În timp ce lucram la al doilea microfon, într-un moment de neatenţie mi-am prins degetul în laminor. La Minor este şi un termen muzical, este cea mai tristă gamă muzicală. În blues se foloseşte gama pentatlonică La Minor.

M-am întrebat și eu de ce s-a întâmplat acest lucru. Sunt la o cotitură în viață. Nu există realizări fără sacrificii. Probabil că era nevoie de un sacrificiu în această lucrare”, a declarat Emil Kindlein, de pe patul de spital.

Operație de reconstrucție a reușit

Artistul este optimist că își va revini complet după ce medicii i-au reconstruit degetul retezat. Kindlein are cu el la spital și o chitară. Spune că nu trece zi fără să cânte la ea.

„Din fericire, observ că în medicină se fac minuni. Operaţia a fost o reuşită 99 la sută. Am învățat să nu spun 100 la sută până nu se întâmplă un lucru. Am fost foarte bine tratat la Casa Austria.

Am adus chitara cu mine la spital şi cânt zilnic. Am speranţa că voi reveni cât de curând. Cu Acustica chiar pregăteam un videoclip nou. Vom merge înainte și în toamnă lansăm proiectul cu microfoanele de argint”, a mai spus Kindlein.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite