Traficul aerian de pe Aeroportul "Traian Vuia" Timişoara afectat de condiţiile meteo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile meteo au afectat în acestă dimineaţă traficul aerian de pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara. Au avut întârzieri 26 de curse spre şi dinspre Timişoara.

Ceaţa densă a făcut ca vizibilitatea să scadă sub 100 de metri în condiţiile unui plafon zero, ceea ce a dus la amânarea decolării şi aterizarii unor aeronave. Din cauza condiţiilor meteo din această dimineaţă au avut intarzieri 26 de curse spre şi dinspre Timişoara. Astfel, au ajuns cu întârziere aeronavele companiei Carpatair de pe rutele Chişinau, Lvov, Otopeni, Cernăuţi, Sibiu, Craiova, Bacău, Iaşi, Odessa. Constanţa şi Cluj.

Tot din acesta cauză, alte 11 curse Carpatair, cu destinaţiile Dusseldorf, Atena, Stuttgart, Roma, Bergamo, Florenta, Verona, Bari, Venetia, Munchen şi Ancona care urmau să plece de pe Aeroportul Traian Vuia Timişoara au avut întârzieri. În acelasi timp, cursa Tarom, Bucuresti Otopeni - Timişoara a fost redirecţionată spre aeroportul Sibiu, iar cea care ar fi trebuit să decoleze de pe Timişoara a plecat cu întârziere.

Condiţiile meteo s-au îmbunătăţit

Compania Wizz Air a anunţat şi ea întarziere la cursa Valencia –Timişoara, care a a fost redirecţionată spre Budapesta şi a ajuns la Timişoara la 11. De asemenea, va pleca cu întârziere şi cursa spre Bergamo. “Informăm pasagerii că în acest moment, condiţiile meteo s-au îmbunătăţit, iar traficul aerian va reveni la parametri normali. Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia are echipament de radio navigaţie şi de balizaj luminos conform reglementărilor aeronautice internaţionale. Aterizarea şi decolarea aeronavelor pe timp de ceaţă depinde însă şi de regulile interne ale companiilor aeriene care operează, precum şi de clasa echipajului aeronavelor”,a  declarat Nicoleta Trifan, de la departamentul de comunicare al aeroportului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite