Traficanţii de valută anihilaţi de DIICOT sunt infractori de meserie. Au dat ţepe de peste 600.000 de euro cu carduri false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General al Poliţiei Române a emis un comunicat de presă prin care arată că cei cinci tineri arestaţi ieri pentru trafic de valută falsă, fac parte dintr-o grupare de 16 membri, formată din tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani. Până acum au fost reţinuţi 11 din cei 16 membri ai grupării.

Tinerii care au fost prinşi ieri la Lugoj, încercând să plaseze 35.000 de euro falşi într-o bancă din Caransebeş au un trecut infracţional mult mai amplu. Reţeaua se ocupa pe lângă plasarea valutei false şi cu falsificarea cardurilor bancare pe care le folosea la plata de băuturi, ţigări, bijuterii, ceasuri şi îmbrăcăminte. În unele cazuri, suspecţii au fost ajutaţi chiar de angajaţii firmelor pe care le ţepuiau.

Doljeni reţinuţi de DIICOT în cazul reţelei falsificatorilor de carduri şi valută de la Oradea

Potrivit unor surse apropiate anchetei, şeful reţelei era Ciorbă Iuliu Iulian, din Oradea. „Locotenenţii” lui Ciorbă se ocupau de găsirea datelor de identificare a cardurilor, iar şeful reţelei le falsifica. Aceleaşi surse arată că de la constituirea grupului infracţional, în 2009 membrii reţelei au creat prejudicii de peste 600.000 de euro.

În dosar au fost reţinuţi 11 din cei 16 membri ai reţelei. Capetele de acuzare ale suspecţilor sunt constituire de grup infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de criminalitate informatică, falsificare şi punere în circulaţie de mijloace de plată electronică falsificate, dar şi deţinerea în vederea punerii în circulaţie de valută contrafăcută şi înşelăciune. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi suspecţii riscă între cinci şi 20 de ani de închisoare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite