Traficanţii de influenţă la licenţă de la Hyperion rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directoarea centrului din Caransebeş a Universităţii Hyperion, Nicoleta Gumă şi studentul Eugen Tacotă s-au prezentat astăzi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara, unde au cerut eliberarea din arest. Magistraţii au respins însă recursul celor doi.

Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă au fost arestaţi săptămâna trecută, fiind acuzaţi că au adunat bani de la 33 de studenţi, pentru a le facilita acestora obţinerea diplomei de licenţă la Universitatea Hyperion din Bucureşti. Cei doi au pus totul la punct în amănunt, iar cei 50.000 de euro adunaţi de la studenţi urmau să fie predaţi unui profesor din Bucueşti, membru al comisiei de licenţă. Procurorii deţin imagini şi înregistrări cu profesorul din Bucureşti, venit în Caransebeş, unde i-a asigurat pe studenţi că totul o să fie bine.

Magistraţii au considerat că faptele Nicoletei Gumă şi a lui Eugen Tacotă sunt cu atât mai grave cu cât aceştia deţineau funcţii publice importante, printre studenţii care au dat bani sunt poliţişti, notari şi grefieri, iar cei doi nu regretă nimic din ce au făcut, considerând că nu au făcut altceva decât ce se practică. Judecătorii de la Tribunalul Timiş i-au arestat pe cei doi, care au făcut recurs la Curtea de Apel. Recursul lui Gumă şi Tacotă s-a judecat astăzi, iar magistraţii au decis să-i menţină pe cei doi în arest pentru următoarele 29 de zile.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite