"Traficant pensionar" de mercur. S-a predat cu 30 de kilograme de marfă periculoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân din Timişoara riscă să facă închisoare pentru că nu a ştiut că legislaţia privind mărfurile periculoase s-a schimbat. Bărbatul a încercat să vândă nu mai puţin de 30 de kilograme de mercur. A eşuat, astfel că a predat marfa la poliţie, fiind cercetat în prezent în stare de libertate.

Timişoreanul a muncit o viaţă întreagă la Institutul de Metrologie din Timişoara. La pensionare, omul a crezut că va reuşi să devină un prosper om de afaceri. Şi-a înfiinţat un SRL, a achiziţionat mai multe aparate pe bază de mercur, iar după câteva luni a dat faliment. În încercarea de recuperare a banilor investiţi, omul a încercat să vândă patru aparate care funcţionau cu nu mai puţin de 30 de kilograme de mercur. Cei cu care bărbatul încerca să încheie tranzacţia l-au avertizat pe pensionar că legea s-a schimbat şi că acesta este la un pas să comită o infracţiune.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

image

Speriat, pensionarul s-a prezentat astăzi la poliţie cu substanţa periculoasă. Acolo a şi aflat că se va alege cu un dosar penal pentru că a ţinut în casă substanţa periculoasă, fapt ce e pedepsit de lege cu 3-15 ani de închisoare. "Cercetările continuă. Până la finalizarea dosarului, bărbatul este cercetat în stare de libertate", a spus Marinela Hotico, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite