Tot mai mulţi şoferi beţi pe şoselele din Timiş. Mulţi dintre ei au fost la un pas de comă alcoolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda raziilor şi mediatizării accidentelor mortale produse de şoferii care s-au urcat băuţi la volan, cazurile extreme continuă. În plus, conform statisticilor poliţiei, numărul dosarelor penale întocmite pentru băutură a crescut.

Doar în luna ianuarie, angajaţii Poliţiei Rutiere au desfăşurat patru razii, iar numărul echipajelor care au fost scoase în stradă a crescut. Astfel, 233 de şoferi au fost prinşi băuţi la volan, ei având în sânge o concentraţie mai mare 0,8 ml/g. În perioada similară din 2010, oamenii legii au întocmit cu 84 de dosare penale mai puţine. Grav este că şi accidentele rutiere în care şoferii vinovaţi erau băuţi s-au înmulţit, în urma evenimentelor rutiere nu mai puţin de 12 persoane ajungând pe patul de spital, iar şase dintre ele au fost internate în stare gravă.

Conform statisticilor Inspectoratului de Poliţie Timiş, în ianuarie 2011, din cei 233 de şoferi băuţi, mai bine de jumătate dintre ei au mai avut probleme cu legea şi în ultimele şase luni. "Acţiunile de prevenire vor continua şi în perioda următoare, dar este important ca şi conducătorii auto să conştientizeze la ce se expun", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite