Topul celor mai optimişti angajaţi din companiile bănăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recesiunea a speriat, în medie, o treime din salariaţii români, care se tem că îşi pot pierde jobul în orice moment, în 2010. Reducerile de personal au devenit o ameninţare în rândul bănăţenilor, dar timişenii reuşesc să fie cei mai optimişti angajaţi din ţară.

Clasamentul angajaţilor din Vest care reuşesc să îşi păstreze optimismul cu privire la joburile lor este condus de salariaţii din Timiş. Potrivit unui studiu realizat de portalul Myjob, 27 la sută dintre angajaţii timişeni se aşteaptă să fie afectaţi de reduceri de personal în compania în care lucrează, în 2010. Proporţia înregistrată în Timiş este mai mică decât în toate celelalte judeţe din România.
Următoarele poziţii în clasamentul optimismului înregistrat printre salariaţii din Vest sunt ocupate de arădeni şi hunedoreni. La sfârşitul topului se situează cărăşenii, aproape jumătate dintre ei declarând că vor fi afectaţi de restructurări de personal anul acesta.
„În aceste condiţii, în doar două săptămâni de la începutul anului şi până acum peste 5.000 de noi candidaţi şi-au postat CV-ul pe www.myjob.ro”, a declarat Adela Râpeanu, expert în comunicare al site-ului de recrutare. Timişenii sunt optimişti şi în ceea ce priveşte creşterile salariale. În proporţie de 22 la sută, angajaţii din capitala Banatului cred că vor fi recompensaţi pentru performanţă şi în 2010, fiind, însă, depăşiţi la acest capitol de arădeni şi hunedoreni.

Prognoze economice pozitive
Optimismul angajaţilor este susţinut şi de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş. „Previzionăm mai multe locuri de muncă, o cerere mai mare pe piaţa muncii, care va duce la dezgheţarea activităţii economice”, a spus Liviu Neguţ, directorul coordonator  AJOFM Timiş.
„Sperăm să ajungem înapoi la trei la sută în ceea ce priveşte rata şomajului în judeţul nostru”, a adăugat Neguţ. Prognozele de angajare anunţate de companiile din Vest sunt, la rândul lor, optimiste şi le depăşesc pe cele înregistrate în celelalte regiuni din România. „Companiile din regiunea de Vest sunt primele care au simţit criza şi primele care ies din ea”, a declarat Adriana Blagoiev, manager zonal Manpower. Potrivit acesteia, domeniile care dau primele semne de revenire din criză sunt industria prelucrătoare, automotive, IT şi prelucrarea de mase plastice.

Aşteptările angajaţilor din Vest (sursa: myjob.ro)

Judeţ               Reduceri      Reducere   Creştere
                          personal        salarii          salarii         
Timiş
                     27%             16%              22%          
Arad                      31%             12%              24%          
Hunedoara          37%                7%              26%          
Caraş                   48%                9%              17%          

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite