Topul celor mai bogaţi ţigani din România. Pe primele două locuri sunt doi ţigani din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionelaş Cârpaci a fost trimis în judecată pentru 13 capete de acuzare
Ionelaş Cârpaci a fost trimis în judecată pentru 13 capete de acuzare

Publicaţia online verticalnews.ro a realizat o analiză a averilor pe care le deţin clanurile de ţigani din România. În urma documentării, jurnaliştii au realizat şi un top în care baştanul Ionelaş Cârpaci conduce cu o avere de 13 milioane de euro. Baştanul se jură că nu e aşa.

Topul realizat de verticalnews cuprinde 50 de ţigani, consideraţi ca fiind cei mai bogaţi din România. Potrivit sursei citate, clasamentul a fost întocmit ţinându-se cont de datele de la Registrul Comerţului, valoarea afacerilor, dar mai ales ce au declarat şi afişat ţiganii cu ocazia sărbătorilor de Sfânta Maria şi în Săptămâna Mare. Ancheta a fost realizată pe o perioadă de şase luni, perioadă în care au fost intervievate şi câteva zeci de persoane.

Baştanul baştanilor


image

Cel mai bogat ţigan din România este considerat baştanul Ionelaş Cârpaci, judecat într-un dosar de înşelăciune aflat pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Averea acestuia este estimată la 13 milioane de euro, bani investiţi în clădiri şi terenuri, dar şi în aur restituit în urma unor hotărâri judecătoreşti. Contactaţi telefonic, Ionelaş Cârpaci şi Mirela Stanca au părut surprinşi, dar şi iritaţi de bogăţia care le este atribuită. „Aşa apare? Nu m-a întrebat nimeni ce averi, ce case am. Jur că nu am atâta, se poate verifica. Dacă intră acuma cineva peste mine crezând că am atâţia bani?”, a spus concubina lui Ionelaş, Mirela Stanca. Aceasta a adăugat şi că alţi ţigani sunt „baştanii”, având restaurante, hoteluri si palate. „Am o singură casă în care stau”, a mai spus Mirela Stanca. Întrebată de vila Muhle, o superbă clădire pe care a reuşit să pună mâna, Mirela Stanca a spus: „nu este a mea, am avut nişte datorii şi am vândut-o”.

Lucia Seifert şi Petru Jurj, medalie de argint


image

Pe locul doi în topul realizat de verticalnews.ro se regăsec Lucia Seifert şi Petru Jurj, doi ţigani care derulează afaceri de milioane de euro. Cei doi sunt judecaţi pentru înşelăciune, fiind acuzaţi de procurorii DIICOT că au înşelat patru oameni cu peste un milion de euro. În primă instanţă şi în apel, judecătorii i-au achitat pe ţigani, urmând ca recursul să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La ultimul termen din procesul de la Curtea de Apel Timişoara, chiar Lucia Seifert a spus că a derulat afaceri imobiliare de 8 milioane de euro. Averea celor doi concubini este estimată la 11 milioane de euro. 

Alţi ţigani timişoreni aflaţi în top sunt: Boby Stancu, Vişinel Stancu (foto stanga), Luis Argint, Stancu Scumpea, Crinu, Baron, Iulian Boţm zis Viscol (Lugoj).

 

image

Din topul întocmit de verticalnews.ro lipseşte rivalul de moarte al lui Ionelaş Cârpaci, Nicolae Mihai, ţiganul care a scos pistolul în sala de tribunal la un proces cu Ionelaş Cârpaci. Potrivit sursei citate, Mihai nu ar avea în România o avere mai mare de 500.000 de euro. Rivalii baştanului susţin însă că Mihai e putred de bogat, având cele mai importante clădiri din centrul Timişoarei. 




image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite