Topul Firmelor din Timiş decimat de criza financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul firmelor din top s-au înjumătăţit
Numărul firmelor din top s-au înjumătăţit

Recesiunea economică şi-a pus amprenta pe cea de a 17-a ediţia a Topul Firmelor din Timiş. Dacă în 2008 au îndeplinit criteriile de selecţie peste 12.165 de firme, anul următor nu s-au regăsit decât 6.296.

Camera de Comerţ şi Industrie Timişoara sărbătoreşte 160 de ani de existenţă în plină criză financiară. Cea de a 17-a ediţie a Topului Firmelor dezvăluie faţa adevărată a situaţiei economice prin care au trecut societăţile comerciale în 2009. Astfel, s-a înregistrat cea mare scădere din istorie acestui top. Dacă în 2008 au îndeplinit criteriile de selecţie peste 12.165 de firme, anul următor nu s-au regăsit decât 6.296.
„Se simte criza şi în cifre. Acest lucru arată mai clar momentele grele pe care firmele le-au traversat. S-au calificat doar firmele care au trecut de criteriul de eligibilitate, iar numărul celor care au fost luate în calcul în clasament este la jumătate faţă de anul trecut”, a declarat Lenuţa Iovescu, director general al Camerei de Comerţ.

484 de firme pe primele trei locuri

Pentru realizarea Topului au fost luate în calcul firmele care au avut profit din exploatare pozitivă şi au avut cel puţin un angajat. 484 de firme au reuşit să se claseze pe primele trei locuri, la cele 6 domenii de activitate, 62 de grupe de activităţi şi 5 clase de mărime.
Decernarea distincţiilor la Topul Firmelor va avea loc pe 28 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite