Timişoara: Topul ţepelor la constatarea amiabilă a accidentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile de asigurări pot păcăli şoferii care mizează pe constatarea amiabilă, avertizează poliţiştii timişeni.

Începând de ieri, şoferii implicaţi în accidente de circulaţie uşoare, fără victime, se pot prezenta direct la companiile de asigurări să declare coliziunea, fără să mai fie obligaţi să treacă pe la Poliţia Rutieră. „Dacă şoferii se înţeleg asupra vinovăţiei, ei pot merge să completeze formularele de constatare amiabilă a accidentului la compania la care este asigurat şoferul responsabil de producerea coliziunii”, a spus subcomisarul Dumitru Domoşneanu, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara.

Atenţie la asigurator!

Angajaţii companiilor de asigurări completează greşit formularele astfel încât vina pentru producerea accidentului să aparţina ambilor şoferi şi fiecare primeşte doar jumătate din pagubă. Şoferii care nu au document de la Poliţia Rutieră, trebuie să plătească jumătate din reparaţii.
Şoferii care nu sunt despăgubiţi de firma de asigurări şi nu au act de la Poliţia Rutieră, nu pot da în judecată firma de asigurări pentru neplată, ci trebuie să se îndrepte pe cale civilă doar împotriva şoferului care i-a accidentat.
Cea de-a treia capcană constă în subevaluarea intenţionată a avarilor suferite de maşini în documentele asiguratorilor. În lipsa unui act de la Poliţia Rutieră, care are valoare în instanţă, şoferii riscă să nu poată dovedi că pagubele au fost subevaluate intenţionat de asigurator în urma accidentului rutier.

Topul ţepelor
Locul 1
Acordarea a doar jumătate din preţul daunelor
Locul 2
Imposibilitatea de a da în judecată firmele de asigurări
Locul 3
Subevaloare intenţionată a pagubelor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite