Peste 14 tone de sare pentru tratarea bolilor respiratorii în comuna Şag

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii de lângă Timişoara nu mai sunt nevoiţi să meargă la tratament de salinoterapie la Slănic Moldova sau la Praid. Aceştia au la ei în sat o salină articială unde îşi pot trata bolile respiratorii.

De puţin timp, locuitorii din Şag, aflat la zece kilometri de Timişoara, au la ei în sat o salină artificială unde îşi pot trata afecţiunile respiratorii. Aproximativ 14 tone de sare a fost transportată cu un TIR de la Târgu Ocna, pentru a se amenaja o salină în toată regula. „Cei care vor să facă diferite cure, transcrise de medic sau pur şi simplu de prevenire, pot sta între 45-50 de minute în această cameră. Efectele sunt pozitive. Te simţi mult mai bine”, a declarat Ionel Roşu, administratorul salinei de la Şag. Sarea adusă de la Târgu Ocna a costat 10.000 de lei.

În camera decorată cu sare presată în jurul pereţilor este şi cu un strat gros de sare granulată pe podea pot intra opt adulţi şi patru copii. Aceştia primesc o pungă specială pe post de pantof, exact ca în spitale. În timpul şederii în sală, nu se poate bea şi nu se poate consuma nimic.
Aerul trebuie să rămână cât mai neviciat. După ce oamenii părăsesc încăperea are loc un procedeu de schimbare a aerului”, a mai spus Roşu.
Bună pentru tratarea răcelii.

Salinoterapia este procedeul prin care persoanele inhalează aerosolii salini, cu ajutorul cărora sunt tratate diverse afecţiuni, în principal cele respiratorii (astm bronşic, infecţii respiratorii, bronşite etc). Salina este foarte bună pentru tratarea de răceli uşoare, pentru asmatici şi pentru diverse boli respiratorii. Sunt recomandate cure de prevenire, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpurilor, când organisemele sunt predisopuse la îmbolnăviri. 


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite