Tocilarii timişoreni au creat aplicaţii pentru internet într-un maraton de 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programatorii din Timişoara au dus la bun sfârşit planul pe care şi l-au făcut în cadrul întâlnirilor GeekMeet. Astfel, tinerii s-au închis, în cursul weekend-ului, în Incubatorul de Afaceri şi au muncit de zor pentru prime versiuni ale aplicaţiilor pentru web care să fie folositoare comunităţii. 

Aproape 30 de programatori timişoreni, dar şi doi din Bucureşti, au lucrat 24 de ore la patru aplicaţii promise unor organizaţii non-guvernametale care le-au gândit pentru a ajuta într-un fel comunitatea. Tinerii s-au împărţit în patru echipe şi au muncit în reprise de câte 12 ore pentru a face treabă cât mai bună. „A fost o experienţă grozavă şi toţi am fost foarte eficienţi. Oamenii au început să întrebe de următoarele ediţii şi s-au hotărât să lucreze la dezvoltarea aplicaţiilor", a spus Andrei Mărin, participant la maratonul GeekMeet 24.

Patru dintre propunerile reprezentanţilor ONG-urilor au câştigat atenţia tocilarilor timişoreni. O primă idee acceptată la care s-a lucrat a fost un sistem web de geo-raportare a situaţiilor de urgenţă, Geo ISU, un soi de hartă pe care să afie identificate locurile unde au loc incendii sau accidente. Programatorii au lucrat şi la un portal de „freeconomy", de unde oamenii pot împrumuta diverse obiecte de la necunoscuţi. Smart student este o alotă aplicţie la care s-a lucrat pentru ca studenţii să aibă acces la orare, la activităţi din cadrul universităţii, dar şi situaţii şcolare. Un ultim proiect realizat este un site de recomandări, unde sunt trecute locaţiile unde pot fi găsite diferite produse în Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite