Dubaşi din toate părţile Banatului au colindat astăzi străzile din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dubaşii din mai multe zone din Banat au venit astăzi la Timişoara
Dubaşii din mai multe zone din Banat au venit astăzi la Timişoara

Îmbrăcaţi în straie populare, cu pene prinse în pălării şi cingătoare strânse în talie, peste 500n de colindători au reuşit să creeze o atmosferă de sărbătoare în întreg oraşul.

„Alaiul Colindătorilor” a devenit deja o tradiţie în Timişoara. An de an, copii şi oameni mari din toate zonele Banatului vin să vestească sărbătoarea Crăciunului. Anul acesta, urările de bine au fost aduse de colindători din  comune ca Ghiroda Jdioara, Giroc, Topolovăţu Mare, Margina, Tomeşti şi multe altele.Colindătorii au plecat la ora 10 şi 15 minute de la Centrul pentru Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi au poposit mai întâi la Consiliul Judeţean. 


Zona centrală a oraşului părea parcă ruptă din cărţile de poveşti. Mulţimea de oameni îmbrăcaţi în costume populare şi care băteau puternic în dubele făcute din piele de viţel a atras privirile şi admiraţia tuturor trecătorilor. De la Prefectura Judeţului Timiş, colindătorii s-au îndreptat către Piaţa Victoriei pentru a oferi cât mai multor timişoreni măcar o fărâmă din spiritul Crăciunului.

Pentru a putea urmări galeria foto, daţi click AICI

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite