Omagiu pentru Adrian Păunescu în toate oficiile poştale din Timiş: timp de o lună vor fi difuzate cântece de la Cenaclul Flacăra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Regionalei Poştale Timişoara a decis să îi aducă un omagiu poetului Adrian Păunescu, difuzând muzica de pe vremea Cenaclului Flacăra.

Peste 50 de melodii din perioada Cenaclului Flacăra răsună, de astăzi, în oficiile poştale din Timiş. Iniţiativa aparţine conducerii Regionalei Poştale Timişoara, care a ţinut prin acest gest să aducă un omagiu poetului Adrian Păunescu. „Am considerat că marele poet Adrian Păunescu merită aceast gest. Cei care au acum 40-50 de ani au crescut cu Cenaclul Flacăra. De anul trecut, am decis ca în perioada sărbătorilor de iarnă să punem colinde. Acum, timp de o lună, în memoria unui mare om, va răsuna muzica de la Cenaclul Flacăra. Nu există zi în care să nu intre cineva la poştă căruia nu i-a vibrat inima la cenaclu”, a spus Luminiţa Andreescu (foto), director oficiilor poştale Timiş.


 
Şi angajatele de la Poştă sunt încântate de idee, mai ales că marea lor majoritatea au frecventat Cenaclul Flacăra. „Mi-a plăcut mult Păunescu, în mod deosebit poeziile lui. Am fost la cenacluri, am ascultat muzica acelor vremuri. Îmi pare rău că nu mai este printre noi”, a declarat Nicoleta Sisicovici, de la serviciul financiar.

Playlist cu piese din perioada Cenaclul Flacăra

Clienţii care trec au treabă la poştă sunt întâmpinaţi de „Ruga pentru părinţi”, „La adio”, „Din copilărie”, „Cântecul lui Ştefan cel Mare” şi multe alte titluri care au făcut publicul să vibreze la Cenaclul Flacăra.



Ascultam muzica din Cenaclul Flacăra în studenţie. Era muzica acelor vremuri. Mi-a plăcut. Iniţiativa celor de la poştă este surprinzătoare”, a spus Diana Flacăr (foto), care avea de plătit taxa pentru permis auto. „Adrian Păunescu a fost cel mai mare poet contemporan din România. Un asemenea om se naşte o dată la 1000 de ani. Sau poate niciodată. Am crescut cu Adrian Păunescu”, a spus silvicultorul Dumitru Hulea.

Luminiţa Andreescu, director Poştă Timiş
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite