Timişorenii se înarmează şi transformă străzile oraşului în Vestul Sălbatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procedura prin care se poate procura o armă e simplă şi lipsită de birocraţie, iar din această cauză se ajunge ca proprietarii să folosească armele fără motiv. Poliţiştii sunt depăşiţi de poliţie.

Dacă nu e declarată drept o persoană cu probleme psihice şi are cel puţin 18 ani, orice bănăţean se poate înarma. De la cinci zile de la depunerea actelor, noul pistolar poate să îşi achiziţioneze şi arma mult dorită, dar acest lucru a dus la tot mai multe conflicte pe străzi. Ultimul caz de acest gen a avut loc duminică dimineaţă în comuna timişeană Cenad. Proprietarului unei case de schimb valutar l-a împuşcat pe un ţigan care tocmai schimbase, alături de prietenii lumi, sume cuprinde între 20 şi 50 de euro în lei. Patronul s-a supărat că ţiganii proaspăt întorşi din Italia au avut curajul să îi calce proprietatea.

Tot judeţul Timiş a fost gazda unui scandal cu împuşcături produs de un trio amoros. Evenimentul a avut loc la începutul acestei luni. Scandalul a avut loc între iubită, actualul iubit şi fostul concubine, primul dintre ei dorind să îl împuşte pe fostul iubit. Agresorul a fugit de la locul faptei, astfel că poliţiştii au pornit în urmărirea lui. "Urmează să verificăm modul în care se procură armele pentru a vedea dacă nu se încalcă legea, repectiv dacă certificate de port-armă mai sunt valabile", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite