Timişorenii se debranşează pe bandă rulantă de la sistemul centralizat de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în luna august au fost depuse cereri pentru debranşare în cazul a 1.000 de apartamente din Timişoara. Cei care decid să renunţe la căldura primită de la Colterm spun că ies mai ieftin prin instalarea unor centrale termice. Pentru debranşare e nevoie de o serie de aprobări şi documente.

Pentru debranşare, înainte de a depune actele la agentul de furnizare al căldurii, timişorenii trebuie să obţină în scris acordul vecinilor, respectiv al asociaţiei de proprietari. "Eu sunt sigur că în săptămânile următoare numărul cererilor pentru debranşare va urca vertiginos. Oamenii nu mai au bani pentru a achita căldura oferită de Colterm. E mai simplu şi mai ieftin să ai o centrală. Tu stabileşti temperatura apei, dar şi câtă căldură vrei în apartamente. Este foarte posibil ca luna viitoare să fie un vârf al solicitărilor", a spus Petru Olariu, preşedintele FALT.

În plus, gândul că din acest an e posibil ca Guvernul să reducă sau chiar să anuleze subvenţiile pentru încălzire îi sperie pe timişoreni. "Dacă şi guvernul va renunţa la subvenţii, în acest caz, va fi un dezastru. Vom avea facturi duble ca valoare", a adăugat, pentru Adevărul de seară Timişoara, Petru Olariu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite